Roxane Knetemann: 'Ik vind dat Vollering zichzelf een beetje een Calimero-complex aanpraat' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Roxane Knetemann: 'Ik vind dat Vollering zichzelf een beetje een Calimero-complex aanpraat'

Roxane Knetemann: 'Ik vind dat Vollering zichzelf een beetje een Calimero-complex aanpraat'

Demi Vollering zocht dit jaar ondanks enkele sterke prestaties lang naar die eerste overwinning, maar maakte dat in de maand mei geheel goed met zeges in de Vuelta en Rondes van Burgos en het Baskenland. Dat ondanks een op de achtergrond sluimerende overstap naar FDJ-Suez, nadat haar contract bij SD Worx-Protime eindig bleek.

Roxane Knetemann, die we uiteraard kennen van haar wielercommentaar bij de NOS en Vandaag Inside, analyseerde als gasthoofdredactrice van WielerRevue de beste Nederlandse wielrenster van het moment. 'Vollering heeft weleens door laten schemeren in een interview dat ze graag wil dat er ook eens voor haar wordt gereden. Maar het hele punt is dat Vollering moet leren wat tactischer te gaan rijden. Lotte Kopecky kan een overtalsituatie als de beste uitspelen', aldus Knetemann over de klassiekers van dit voorjaar.

Lees verder onder de foto.

kopecky vollering

Knetemann over Kopecky vs. Vollering: 'Lotte zorgt vaak dat ze al weg is'

In dat opzicht is de op handen zijnde overstap van Vollering niet gek. 'Als je een ploeg wil hebben die helemaal voor jou rijdt, moet Demi inderdaad gewoon weggaan. Ze is een supergoede renster die het liefste wil worden afgezet bij een bepaald punt. Kopecky zorgt vaak dat ze al weg is, waardoor Vollering vervolgens de benen moet stilhouden.'

Met ook nog Marlen Reusser en de snelle Lorena Wiebes had SD Worx-Protime in veel koersen natuurlijk sowieso opties te over. 'Het zijn allemaal winnaars met een bepaald ego en haantjesgedrag. Het is voor het wielrennen helemaal niet slecht als één van de drie bij de ploeg weggaat', is Knetemann dan ook van mening.

Eén op één reden ze - tot aan in ieder geval de Spelen van dit jaar - enkel op het WK in Glasgow, waar Kopecky glansrijk won. 'Dat parcours in Glasgow was wel veel meer op het lijf van Kopecky geschreven. Maar ook daar liet Vollering op tactisch vlak zoveel steken vallen. Dat is echt haar achilleshiel. Ik vind dat Vollering zichzelf een beetje een Calimero-complex aanpraat. ‘Ik ben klein, zij zijn groot’', geeft Knetemann aan.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news