'Er zijn dagen op de fiets die je niet snel vergeet...'; Nieuwenhuis deelt zijn versie van Unbound-verhaal Gravel
Gravel

'Er zijn dagen op de fiets die je niet snel vergeet...'; Nieuwenhuis deelt zijn versie van Unbound-verhaal

'Er zijn dagen op de fiets die je niet snel vergeet...'; Nieuwenhuis deelt zijn versie van Unbound-verhaal

Afgelopen zaterdag was het in Emporia, Kansas een samenkomst van ex-profs, gravelcoureurs, huidige WorldTour-renners en ook één crosser in Unbound Gravel: Nederlands kampioen Joris Nieuwenhuis deed ook mee aan de loodzware wedstrijd in Amerika en eindigde na een helse dag uiteindelijk als 38e in de binnenlanden van de Verenigde Staten.

'Het zwaarste wat ik ooit heb gedaan', schreef de renner van Baloise Trek Lions op Strava. Via Instagram kwam hij enkele dagen na de koers met zijn versie van het wedstrijdverhaal. 'Er zijn dagen op de fiets die je niet snel zult vergeten, en dit was er één van', aldus de man uit de Achterhoek op de kanalen van de ploeg van Sven Nys.

'De verschillende emoties die ik op de fiets heb gevoeld zijn niet te tellen op twee handen', aldus Nieuwenhuis, die lang meereed in het peloton. 'In de eerste zeven uur ging het eigenlijk heel goed, ondanks enkele rookie mistakes deed ik nog steeds voorin mee', vervolgt de Nederlander, die zich in de Luxemburgse meerdaagse Fleche du Sud op de weg voorbereidde op zijn trip naar Amerika. Daar hielp hij zijn jongere ploeg- en landgenoot Pim Ronhaar naar de eindzege.

Nieuwenhuis moest afrekenen met stevige krampen

Unbound was andere koek, merkte de voormalige coureur van DSM. 'Na zeven uur begon de hitte het echter nog zwaarder te maken, waarna ik met krampen te maken kreeg', gaat hij verder. 'Dat begon in mijn kuitspier, maar trok uiteindelijk naar spieren waarvan ik absoluut niet wist dat ze bestonden. De laatste drie uur van de koers waren slopend, waar de eindeloos lijkende wegen een nieuwe dimensie aan toevoegden.'

Nieuwenhuis, die op meer dan 33 minuten van winnaar Lachlan Morton finishte, besluit met een beknopte samenvatting en advies. 'Ik kan het iedereen aan-, maar zeker ook afraden om mee te doen aan Unbound.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news