Sanne Cant (Fenix-Deceuninck) keert op 23 mei voor het eerst terug in koers na valpartij Parijs-Roubaix Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Sanne Cant (Fenix-Deceuninck) keert op 23 mei voor het eerst terug in koers na valpartij Parijs-Roubaix

Sanne Cant (Fenix-Deceuninck) keert op 23 mei voor het eerst terug in koers na valpartij Parijs-Roubaix

Sanne Cant geeft op dinsdag 23 mei acte de présence in de Thüringen Ladies Tour. Dat heeft haar ploeg, Fenix-Deceuninck, via Twitter bekendgemaakt.

De 32-jarige Vlaamse ging op 8 april hard tegen het asfalt in Parijs-Roubaix, waarna zestig (!) hechtingen voor heling moesten zorgen. Logischerwijs kwam de meervoudig wereldkampioene veldrijden een tijdje niet in wedstrijdverband in actie, maar daar komt nu dus verandering in.

Ongeveer twee weken na de horrorcrash in 'de Hel van het Noorden' liet Cant al optekenen dat ze eigenlijk enorm veel geluk had gehad. 'Ik heb veertien dagen thuis gezeten met iets meer verband rond mijn hoofd dan gepland. Ik heb enorm veel geluk gehad, want de wonden waren allebei vijf millimeter van mijn oog verwijderd. Het had zo kunnen uitpakken dat ik niet meer mocht fietsen door oogletsel. Echt pijn heb ik niet gehad', klonk het eind april.

Cant liet toentertijd ook weten dat haar voorbereiding voor de zomer niet in het geding kwam, temeer omdat ze na de Franse legendarische klassieker sowieso een rustperiode wilde inlassen, zij het natuurlijk een andersoortige. De Thüringen Ladies Tour is geen onbekende wedstrijd voor de Belgische, daar zij ook in 2019 en 2022 al aan het vertrek stond van de Duitse rittenkoers. Afgelopen jaar wist ze zelfs in vijf van de zes ritten een topzevennotering te behalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws