Laurens Huys enorm blij met achtste plaats: 'Hiervoor ben ik naar de Giro gekomen' Wielrennen
Wielrennen

Laurens Huys enorm blij met achtste plaats: 'Hiervoor ben ik naar de Giro gekomen'

Laurens Huys enorm blij met achtste plaats: 'Hiervoor ben ik naar de Giro gekomen'

Laurens Huys (Intermarché-Circus-Wanty) heeft zich in de 106e editie van de Giro d'Italia, welke voor de 24-jarige coureur zijn eerste grote ronde is, door mee te zitten in de kopgroep al meermaals van voren getoond. In de door Brandon McNulty gewonnen 'Lombardije-rit' naar Bergamo resulteerde dat zelfs in een achtste plaats. En daar is de ranke Vlaming maar wat blij mee.

'In het begin van de rit had ik het juiste moment aangevoeld om in de ontsnapping te trekken en na vijf minuten vol doorrijden was de kopgroep van de dag gevormd. We hadden een plan om de etappe te winnen, met mezelf en Niccolò Bonifazio in de kopgroep', vertelt Huys, die ook in de tiende en twaalfde etappe naar een toptwintignotering wist te fietsen, na afloop van de vijftiende rit aan Het Nieuwsblad.

'Ik ben benieuwd hoe mijn lichaam zal reageren tijdens de zware slotweek', blikt Huys vooruit

Toen McNulty, Ben Healy en Marco Frigo begonnen aan hun demarragefestijn moest Huys de rol lossen, waarna hij uiteindelijk op ruim drie minuten van de laureaat alleen over de meet kwam. 'Uiteindelijk is het helaas niet gelukt, maar ik ben trots op deze top tien in mijn eerste grote ronde. Ik ontdek mezelf op dit niveau en ik ben blij dat ik na 47 wedstrijddagen dit seizoen competitief ben in deze heftige wedstrijd. Dat is waarvoor ik naar deze Giro gekomen ben.'

'Het was fijn om de kleuren van het team opnieuw in de kop van de wedstrijd te tonen en deze keer was het in de zon en in aanwezigheid van de vele tifosi', gaat de Belg lovend verder over het weer alsmede het sfeertje in Lombardije. Naar eigen zeggen is de kleine klimmer wel toe aan de rustdag die hij op maandag 22 mei voorgeschoteld krijgt. Ik heb al enorm veel gegeven de voorbije twee weken en snak naar de rustdag om van de inspanningen te herstellen. Ik ben benieuwd hoe mijn lichaam zal reageren tijdens de zware slotweek.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws