SD Worx andermaal (met andere renster) aan het feest in Thüringen: ditmaal is Uneken de gelukkige Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx andermaal (met andere renster) aan het feest in Thüringen: ditmaal is Uneken de gelukkige

SD Worx andermaal (met andere renster) aan het feest in Thüringen: ditmaal is Uneken de gelukkige

Lonneke Uneken mag zichzelf na een goede koers de winnares van de vierde etappe van de Thüringen Ladies Tour noemen. De renster van SD Worx boekte zo de vierde zege op rij namens haar team.

SD Worx, SD Worx, SD Worx. Dat is zo'n beetje hoe je de eerste ritten van deze Thüringen Ladies Tour samen kunt vatten. De ploeg van Danny Stam domineert de hele Duitse rittenkoers van top tot teen, waar de concurrentie wel eens moedeloos van kan gaan worden.

Enfin, voor de vierde rit rondom Gotha begon iedereen gewoon weer - een soort van - op gelijke voet. Maaike Coljé (Arkéa Samsic) en Rachael Wales (ARA) besloten het erop te wagen middels de vroege vlucht, waar ze een voorsprong van drie minuten mee wisten te bemachtigen.

Met nog veertig kilometer te gaan begon het peloton onder leiding van SD Worx wat in te lopen, wat voor Coljé het teken was om haar medevluchtster achter te laten. Ook zij bleek uiteindelijk echter een vogel voor de kat.

Uneken vooruitgeschoven pion namens SD Worx

Op zo'n 25 kilometer van de meet kwam er een nieuwe aanval, ditmaal met dame van SD Worx: Uneken kreeg Christina Schweinberger (Plantur Pura) en Marta Lach (Ceratizit-WNT) met zich mee, wat toch wel voor een interessante situatie zorgde. Deze groep kreeg al vrij vlot meer dan één minuut voorgift op de groep, waar mede door de wind wel wat stress was.

SD Worx had niet al het vertrouwen in Uneken, want daarachter demarreerden nog enkele dames van die ploeg. Onder meer Lotte Kopecky nestelde zich op kop, waardoor de voorgift ook weer binnen mum van tijd halveerde. Hier bleef het echter wat hangen, waardoor Uneken en co serieus uitzicht kregen op de dagzege.

Bij het ingaan van de laatste kilometers beschikten de dames nog altijd over een mooie voorgift, waarbij SD Worx het vertrouwen in de handen van Uneken legde. Die rondde dat met eenvoudig gemak.

Uitslag etappe 4 Thüringen Ladies Tour 2023 

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws