SD Worx levert nieuw kunstwerkje af op Cauberg: 1-2 met Kopecky en Wiebes in Simac Ladies Tour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx levert nieuw kunstwerkje af op Cauberg: 1-2 met Kopecky en Wiebes in Simac Ladies Tour

SD Worx levert nieuw kunstwerkje af op Cauberg: 1-2 met Kopecky en Wiebes in Simac Ladies Tour

Lotte Kopecky heeft in Valkenburg de vierde rit van de Simac Ladies Tour op haar naam geschreven. Op een deel van het Amstel Gold Race-parcours greep zij in Limburg de zegebloemen na een dag flink koers.

Deze Simac Ladies Tour zal voor altijd de boeken ingaan als de afscheidswedstrijd van Annemiek van Vleuten, wat voor deze zaterdagetappe niet anders was. De laatste keer Annemiek in Valkenburg, in Limburg... eigenlijk sneeuwde alles onder bij de vrolijke dame van Movistar, die het allemaal maar ondergaat met een grote glimlach deze week.

Die smile verscheen zaterdagochtend nog iets meer op haar gezicht bij het openslaan van de ochtendkranten en dan specifiek de sportkaterns: één voor één werden ze bedankt voor Van Vleuten, die maandag dan toch echt wielrenster af zal zijn.

Aanvallen, valpartijen, lange finale: chaotische koers

Koersen werd er ook gewoon, en wel rondom Valkenburg. Op circa honderd kilometer van de meet ontstond er een sterke kopgroep, met Lorena Wiebes (SD Worx), Marta Jaskulka (Liv), Fransesca Barale (DSM-firmenich) en Romy Kasper (AG Insurance Soudal-Quick-Step). Vanuit het peloton sloten ook Van Vleuten en Kasia Niewiadoma even aan, maar die situatie werd vrij vlot rechtgezet.

Dat deze namen zich al roerden, zette wel een soort tendens voor de rest van de rit: chaos. Dit werd nog eens verergerd door een crash van Yara Kastelijn (Fenix-Deceuninck), Riejanne Markus (Jumbo-Visma) en Lucinda Brand (Lidl-Trek), waarna die laatste twee dames jammer genoeg moesten opgeven. Met Markus verloren we daarmee de nummer twee van het klassement.

Ondertussen ging de koers vooraan gewoon door, met aanvallen van - wie anders dan - Van Vleuten. SD Worx - dat zonder de zieke Demi Vollering van start was gegaan - moest hierdoor een beetje in de verdrukking in aanloop naar de lokale ronde rondom de Cauberg. Georgi Pfeiffer (DSM-firmenich) en Niewiadoma trachtten daar van te profiteren, maar ook zij werden weer bij de lurven gegrepen.

Kopecky temt de Cauberg

Op zeven kilometer van de finish ontstond er in Bemelen nog een hachelijke situatie: plots reed er een auto op het parcours, die vanuit een kruispunt plots in de richting van de renners reed. Gelukkig kwam iedereen er zonder kleerscheuren vanaf. In die hectiek reed Floortje Mackaij namens Movistar ondertussen weg van de concurrentie.

Zij mocht als eerste de Cauberg aanvatten, maar de groep der favorieten zat niet al te ver. Die denderden er dus in volle snelheid overeen, met Niewiadoma, Kopecky en Wiebes als voornaamste figuren. De Belgische toonde zich de krachtigste van de drie, met Wiebes op twee.

Uitslag etappe 4 Simac Ladies Tour 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws