SD Worx trekt met ijzersterke selectie naar La Vuelta Femenina, Vollering kopvrouw bij uitstek Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx trekt met ijzersterke selectie naar La Vuelta Femenina, Vollering kopvrouw bij uitstek

SD Worx trekt met ijzersterke selectie naar La Vuelta Femenina, Vollering kopvrouw bij uitstek

Via Twitter heeft succesformatie SD Worx de zevenkoppige selectie voor La Vuelta Femenina, het vrouwelijke equivalent van de Ronde van Spanje, bekendgemaakt. De Nederlandse damesploeg zet alles op alles om met vrouw in vorm Demi Vollering de zege in het eindklassement te grijpen. De 26-jarige kopvrouw kan in haar jacht op de rode trui dan ook rekenen op steun van zes (wereld)toppers.

Lotte Kopecky, een andere SD Worx-renster die momenteel in topvorm verkeert, is er op 1 mei niet bij in Torrevieja, de badplaats die bij de proloog zowel als start- en finishplaats dient. Vollering kan daarentegen wél rekenen op Marlen Reusser, de vrouw die tijdens het voorjaar in de schaduw van Vollering (en Kopecky) de nodige ereplaatsen bijeen fietste. Verder staan sterke vrouwen als Niamh Fisher-Black, Elena Cecchini, Kata Blanka Vas, Femke Markus en Marie Schreiber aan het vertrek. SD Worx hoopt dit jaar Movistar-kopvrouw Annemiek van Vleuten te verslaan. De huidig wereldkampioene was in 2022 zowel in de Tour als de Vuelta de betere van Vollering.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws