Senne Knaven (20) stopt met wielrennen na ongeluk: 'Er is meer in het leven en om voor te leven' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Senne Knaven (20) stopt met wielrennen na ongeluk: 'Er is meer in het leven en om voor te leven'

Senne Knaven (20) stopt met wielrennen na ongeluk: 'Er is meer in het leven en om voor te leven'

Senne Knaven (20 jaar) heeft besloten te stoppen met professioneel wielrennen. De renster van AG Soudal Quick-Step, waar ze onder de hoede van haar ouders reed, was in april betrokken bij een zwaar ongeluk en besefte naar eigen zeggen daarna dat de sport haar niet meer gelukkig maakt.

Op Instagram deelt Knaven het nieuws. 'Als er één hoofdstuk eindigt, begint een andere. Eigenlijk ben ik vrij verheugd, maar toch ook verdrietig, met het nieuws dat ik deel: ik stop met professioneel wielrennen. Sinds mijn ongeluk heb ik mijzelf gerealiseerd dat er zoveel meer is in het leven en om voor te leven.' Knaven botste op 17 april op haar tijdritfiets op een paal en liep daarbij onder meer een zware hersenschudding op.

Knaven: 'Ben de liefde voor de sport verloren'

'Ik heb veel nagedacht over wat ik wil in mijn leven en realiseerde mijzelf daarbij dat wielrennen op dit niveau niet is waar ik op dit moment voor wil gaan', beschrijft ze. 'Ik ben de liefde voor de sport verloren en dat is jammer. Ik heb niet het gevoel dat ik met volle teugen van mijn leven kan genieten als ik op dit niveau blijf fietsen, het geeft me gewoon niet het geluk. En geluk is wel één van de belangrijkste dingen in het leven, dat hoort het althans te zijn.'

'Het is eng, maar ik kijk ook uit naar het volgende hoofdstuk van mijn leven', schrijft Knaven. 'Ik heb veel mooie mensen ontmoet en heb geweldige vriendschappen opgebouwd, waar ik heel dankbaar voor hem. Toch is het voor mij het moment om de sport vaarwel te zeggen. Ik wil iedereen bedanken die mij gedurende mijn pad in de wielersport ondersteund heeft, van de trainers tot vrienden en van de ploegleiders tot mecaniciens. Ik ben jullie allemaal even dankbaar', sluit ze haar bericht af.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws