🎥 Monaco-residenten (Van Baarle, Thomas, Trentin) moeten het flink ontgelden in VPRO-sportshow Wielrennen
Wielrennen

🎥 Monaco-residenten (Van Baarle, Thomas, Trentin) moeten het flink ontgelden in VPRO-sportshow

🎥 Monaco-residenten (Van Baarle, Thomas, Trentin) moeten het flink ontgelden in VPRO-sportshow

Voorheen was het hoofdzakelijk Girona (Noord-Spanje), daarna werden voor veel wielrenners vooral Andorra en Monaco populaire bestemmingen c.q. uitvalsbasissen. Ofwel om doorheen het seizoen te vertoeven, ofwel om in de winter - wanneer het elders in Europa vaak slecht weer is - te trainen. En natuurlijk - in het geval van Monaco - omwille van het feit dat de stadstaat een belastingparadijs is. En daar is niet iedereen even positief over te spreken...

Het onderwerp komt ter sprake in de VPRO-show Makkelijk Scoren, gemaakt en gepresenteerd door een aantal vaste gasten uit het tv-programma van Arjen Lubach: Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit nemen in het satirische programma op hoog tempo de sportweek door. Het is dan naar aanleiding van de Giro d'Italia-winst van Tadej Pogacar, die dus ook in Monaco resideert, dat het thema behandeld wordt.

Van Baarle, Thomas en Trentin op de hak genomen in VPRO-show

'In Monaco is er geen inkomstenbelasting, geen vermogensbelasting én geen erfbelasting. Gewoon niks', wordt er in de introductie gesteld, waarna eerst Formule 1-man Max Verstappen - wiens belastingvoordeel door Monaco oploopt tot zo'n 200 miljoen euro (berekend tot en met 2028) - op de hak wordt genomen. Daarna is het de beurt aan enkele wielrenners, onder wie Dylan van Baarle. De man uit Voorburg zei in een interview ooit - in zijn Sky-periode - dat hij voor het goede weer naar Monaco was verhuisd. 'Dat is waarom je er ook woont', aldus de Nederlander, die vervolgens op stevige repliek kan rekenen. 'Tuurlijk, want in Monaco is het altijd prachtig weer en in Nice, tien kilometer verderop, is het altijd rotweer', aldus De Wit.

'Ook de trainingsomgeving is er supermooi', stelde Van Baarle toentertijd, waarna er in de studio gelachen wordt en gerefereerd wordt aan het feit dat Monaco slechts twee vierkante kilometer groot is en het maximale trainingsrondje in de dwergstaat zelf acht kilometer is (en je dus ook zo in Frankrijk zit). Vervolgens zijn ook Geraint Thomas ('de wegen zijn er heel goed') en Matteo Trentin ('mijn kinderen kunnen hier tweetalig opgroeien') aan de beurt.

Naar verluidt wonen er minstens tachtig topcoureurs in Monaco, onder wie Egan Bernal, Chris Froome, Peter Sagan, Primoz Roglic, Tim Wellens en Caleb Ewan.

Zien: de Makkelijk Scoren-video over in Monaco woonachtige wielrenners

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news