Rustig INEOS slaat plots toe met piepjong talent en goede vriend van Bernal Algemeen nieuws
Algemeen nieuws

Rustig INEOS slaat plots toe met piepjong talent en goede vriend van Bernal

Rustig INEOS slaat plots toe met piepjong talent en goede vriend van Bernal

Team INEOS teerde deze transferperiode lang op de komst van alleen Richard Carapaz, maar heeft inmiddels versterking twee en drie binnen. Op woensdag en donderdag presenteerde de miljoenenformatie de jonge renners Carlos Rodriguez en Brandon Rivera.

Rodriguez zette zijn krabbel al op woensdag. De pas 18-jarige Spanjaard slaat de beloften over en gaat meteen deel uitmaken van de profploeg van INEOS. Rodriguez was actief bij Kometa Cycling junior team, maar kon een vierjarig contract in de WorldTour niet laten lopen. 'Ik ben op dit moment redelijk allround, al hou ik het meest van de beklimmingen en zware wedstrijden', zo stelt hij zichzelf voor.

Rodriguez beseft dat hij aan de bak moet op professioneel niveau, maar hij heeft er vertrouwen in dat hij zich 'stap voor stap' kan aanpassen aan de WorldTour. 'Dat is mijn doel voor de komende jaren en ik denk dat ik daarvoor op de beste plek zit. Coach Xabier Artetxe is alvast vol verwachting: 'Carlos heeft goed gepresteerd in enkele Spaanse races en in de laatste twee á drie jaar was hij de beste renner van zijn lichting. Hij heeft bewust voor ons gekozen. Het wordt een grote stap en dus moeten we goed voor hem zorgen. Hij hoeft nog niet te presteren in de races, hij moet leren tijdens trainingskampen.'

Rivera:

De 23-jarige Rivera komt uit Colombia. Hij tekent voor twee jaar en wordt door INEOS op termijn gezien als belangrijke knecht. 'Dit is een gouden kans die ik hoop te grijpen', zegt hij zelf. 'Dit is een droom die uitkomt, deel uitmaken van een geweldige ploeg, met de beste renners ter wereld. Ik ben opgegroeid als mountainbiker, maar hou van klimmen, tijdrijden en eendagskoersen. Ik ben er klaar voor om mijn ploegmaats te helpen waar nodig en hoop het maximale te halen uit de kansen die ik krijg.'

Rivera is binnen INEOS geen onbekende. Hij blijkt een goede jeugdvriend te zijn van Bernal, die reeds twee jaar bij INEOS rijdt. De twee worden zodoende herenigd. 'Hij en Egan waren de twee beste mountainbikers van Colombia', legt coach Artetxe uit. 'Ze waren grote rivalen, maar tevens heel goede vrienden. Ze hebben samen veel getraind en Egan kan hem wegwijs maken binnen de ploeg.' Rivera voegt toe: 'Egan en ik zijn heel goede vrienden. We kennen elkaar al sinds we tien jaar waren en zaten toen allebei al vol met dromen. Dat we nu samen mogen rijden, is geweldig.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws