Van der Breggen jaagt in laatste NK tijdrijden naar overwinning; Van Vleuten niet in top 3 Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van der Breggen jaagt in laatste NK tijdrijden naar overwinning; Van Vleuten niet in top 3

Van der Breggen jaagt in laatste NK tijdrijden naar overwinning; Van Vleuten niet in top 3

Anna van der Breggen heeft haar laatste NK tijdrijden winnend weten af te ronden. De Zwolse reed over de gehele lengte van het parcours sneller dan de concurrentie, wat haar het rood-wit-blauw opleverde. Ellen van Dijk en Lucinda Brand mochten mee op het podium, terwijl Annemiek van Vleuten niet haar beste dag kende.

Het was Lieke Nooijen die de spits mocht afbijten onder het genot van een heerlijk zonnetje in Emmen, waardoor zij direct ook als eerste de Muur van Emmen betrad. Een op het oog lastige klim, smalle wegen, steile percentages. Een ware scherprechter in dit parcours, dat voor de rest vooral bestond uit stoempen op de grote plaat.

Vollering zet prima richttijd neer

In het eerste van die vier startblokken was Demi Vollering op papier de smaakmaakster, wat ze ook op het asfalt waarmaakte. De winnares van Luik-Bastenaken-Luik reed iedereen virtueel naar huis, maar het was toch vooral een kwestie van de lat zo hoog mogelijk leggen. Dit deed ze dan ook, door meer dan twee minuten onder de tijd van Nooijen te duiken.

Een andere outsider, Karlijn Swinkels, kwam jammerlijk ten val. De renster van Jumbo-Visma moest de wedstrijd verlaten met pijn aan haar arm. Een toekomstige renster van de supermarktformatie, ex-roeister Amber Kraak, ging ook al niet van start.

In het tweede blok nestelden Shirin van Anrooij en Anneke Dijkstra zich naast Vollering, maar ook zij moesten meer dan een minuut toegeven. Het was dus wachten op Van der Breggen, Van Vleuten en co, die net voor de klok van drie van start gingen.

Derde blok rensters smijt met goede tijden, maar Van der Breggen is outstanding

Eén voor een denderden de rensters van blok drie over het parcours in Emmen. Met name Van Dijk startte snel, want binnen mum van tijd haalde ze voorgangster Floortje Mackaij in. Maar dan vergaten we Brand, die maar liefst dertig seconden (!) sneller deed dan Vollering aan tussenpunt één. Ook Riejanne Markus deed sneller dan Vollering.

Van Dijk was de volgende, met een tijd die die van ploeggenote Brand van de tabellen veegde. Daar kon ze niet lang van genieten, want Van der Breggen was op haar beurt sneller. De laatste renster aan het tussenpunt, Van Vleuten, stelde enigszins teleur. Zij moest al 23 seconden toegeven op Van der Breggen.

In het tweede deel van de tijdrit veranderde er niet veel aan de verhoudingen bij tussenpunt één. Brand verbeterde de tijd van Vollering, werd vervolgens overvleugeld door Van Dijk, die op haar beurt weer klop kreeg van Van der Breggen. Een even verdiende als imponerende zege van Anna de wereldkampioene.

Uitslag NK tijdrijden vrouwen 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws