Van der Breggen slaagt voor UCI-cursus: 'Zin in nieuwe baan en wil meteen aan de slag' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van der Breggen slaagt voor UCI-cursus: 'Zin in nieuwe baan en wil meteen aan de slag'

Van der Breggen slaagt voor UCI-cursus: 'Zin in nieuwe baan en wil meteen aan de slag'

Anna van der Breggen is onlangs geslaagd voor haar opleiding als sportdirecteur van de UCI. Daarmee kan ze volgend jaar aan de slag bij SD Worx, waar ze afgelopen jaar nog actief was als renster.

In Zwitserland moest Van der Breggen een week lang een UCI-cursus volgen, die vanaf 2009 eenmaal per jaar gehouden wordt. Bij Cyclingnews vertelt de 31-jarige Nederlandse dat ze gemotiveerd was om snel aan de slag te gaan. 'Ik heb het in deze tijd van het jaar eigenlijk drukker dan toen ik nog wielrenster was. Maar ik wilde geen lange pauze. Ik heb zin in deze nieuwe baan en wilde meteen aan de slag. Het is heel goed geweest. Als sporter ken je niet alle regels, want je hoeft ze niet te kennen. Nu ik deze cursus heb gedaan, voel ik me competenter en heb ik meer kennis. Het was ook geweldig om zoveel ploegleiders van andere team te ontmoeten.'

Eind september reed Van der Breggen na een succesvol seizoen haar laatste wedstrijd als wielrenster. Ze won in 2021 onder anderen Omloop Het Nieuwsblad, de Waalse Pijl, de Giro Rosa en werd derde in de olympische tijdrit. Daarna was de pijp leeg en reed ze wat vermoeid nog wel het WK, waar ze als 89e eindigde. Een week later reed ze al mee in de ploegleiderswagen van SD Worx, tijdens de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen. In december gaat ze mee op het trainingskamp van haar ploeg en daarbij kan ze de fiets nog niet helemaal loslaten. 'Ik neem mijn fiets mee en als ik moe word, spring ik in de auto. Dat zal denk ik een opluchting zijn, zeker wanneer ze weer opnieuw en opnieuw en opnieuw moeten gaan'. zo klinkt het opgelucht uit de mond van de olympisch kampioen en tweevoudig wereldkampioen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws