Van Empel wordt opgehouden door pech in Brabantse Pijl: 'Kostte Fem veel energie' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Empel wordt opgehouden door pech in Brabantse Pijl: 'Kostte Fem veel energie'

Van Empel wordt opgehouden door pech in Brabantse Pijl: 'Kostte Fem veel energie'

Fem van Empel werkte woensdag in de Brabantse Pijl haar tweede wegkoers namens Jumbo-Visma af. De veelzijdige Nederlandse kende geen gelukkige dag, mede door de pech en kou.

Na afloop van de wedstrijd reed een verkleumde Van Empel direct door naar de bussen voor een warme douche, maar via de communicatie van haar ploeg kwam er even later alsnog bericht.

Coach Carmen Small doet haar verhaal na de door Silvia Persico gewonnen koers. 'We wisten vooraf dat we geduldig moesten blijven totdat we zouden afstevenen op de plaatselijke rondes. We wilden richting het einde van de race met meerdere rensters overblijven in een kleine groep. Dat ging niet helemaal zoals we voor ogen hadden. Eigenlijk misten we twee rensters vooraan', concludeerde zij.

Van Empel moest veel energie gebruiken om terug te komen

'Karlijn Swinkels werd wat vroeg gelost en Fem had pech. Ze werd tot twee keer toe opgehouden door een valpartij vlak voor haar.', schetst Small. 'Het kostte haar veel energie om weer terug te keren in het peloton. Zo kwam Anna Henderson eigenlijk te vroeg alleen te zitten.'

Uiteindelijk werd Henderson dertiende, terwijl Van Empel op plek 35 terechtkwam. 'Voor Anna was het superlastig om in te schatten welke aanval ze wel moest pareren en welke niet. Het telkens opnieuw reageren op aanvallen van anderen kost natuurlijk veel energie. Eigenlijk misten we nog minimaal een renster in de eerste groep, dus dat is een leerpunt dat we meenemen naar de volgende klassiekers', aldus de ploegleidster.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws