Van Empel direct achtste bij wegdebuut namens Jumbo-Visma: 'Had het gevoel dat het ik tegen SD Worx was' Wielrennen
Wielrennen

Van Empel direct achtste bij wegdebuut namens Jumbo-Visma: 'Had het gevoel dat het ik tegen SD Worx was'

Van Empel direct achtste bij wegdebuut namens Jumbo-Visma: 'Had het gevoel dat het ik tegen SD Worx was'

De door Mischa Bredewold gewonnen vrouweneditie van de Volta Limburg Classic betekende het wegdebuut van Fem van Empel in het shirt van Jumbo-Visma. De wereldkampioene veldrijden racete in haar eerste wedstrijd van het seizoen gelijk naar een achtste plaats. De 20-jarige Brabantse kijkt op de ploegsite van de geelzwarten dan ook meer dan tevreden terug op haar wedstrijd door het Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Jumbo-Visma probeerde een rol van betekenis te spelen in de eerste Volta Limburg Classic voor vrouwen. De ploeg bleek echter niet opgewassen tegen de dominantie van Team SD Worx, die de koers de gehele dag onder controle had. Nadat de ontsnapte SD Worx-rensters Anna Shackley en Femke Markus werden ingerekend door het door Jumbo-Visma aangespoorde peloton, was het de 22-jarige Bredewold die aan een solo-onderneming begon en dit project met succes afrondde. In de achtervolging op Bredewold werd er vooral naar Van Empel gekeken. 'Ik zat goed in de wedstrijd en had heel goede benen, maar dan moet je wel wat medewerking krijgen. Dat was niet het geval. Ik had het gevoel dat het vooral ik tegen SD Worx was vandaag', analyseert Van Empel.

Waar het de laatste weken bij de mannen vooral Jumbo-Visma is wat de klok slaat, is dat bij de vrouwen niet per se het geval. Daar is het SD Worx de ploeg die overheersend is. De overwinning in de Volta Limburg Classic, welke gezien kan worden als het perfect spelen van het ploegenspel, is daar een raak voorbeeld van. Dat beaamt ook Jumbo-Visma-ploegleider Rutger Tijssen. 'Zelf het initiatief nemen lukte niet. Een andere ploeg was gewoon sterker. Daardoor reden we vanaf het begin in de verdediging, maar dat is een mooi leermoment. De rensters konden vandaag ervaren hoe het is om mee in de finale te zitten. Fem heeft eigenlijk niet volledig kunnen laten zien wat ze in zich heeft. Dat is balen, maar we kunnen hier zeker mee verder.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws