Officieel: Arnaud De Lie past voor Milaan-Sanremo, maar kiest wel voor GP Denain en Bredene Koksijde Classic Wielrennen
Wielrennen

Officieel: Arnaud De Lie past voor Milaan-Sanremo, maar kiest wel voor GP Denain en Bredene Koksijde Classic

Officieel: Arnaud De Lie past voor Milaan-Sanremo, maar kiest wel voor GP Denain en Bredene Koksijde Classic

De Waalse krant La Dernière Heure kwam maandagochtend met nogal verrassend nieuws: Arnaud de Lie zou zaterdag niet aan de start staan van Milaan-Sanremo. De Stier van Lescheret kwam ander halve week geleden in de GP Le Samyn ten val en ondervond daarvan te veel averij, waardoor hij moest opgeven in Parijs-Nice.

Volgens La Dernière Heure wil De Lie geen risico nemen voor de rest van het voorjaar en reist hij niet af met Lotto-Dstny naar Milaan. Hij zou zijn tijd willen nemen om zijn knieblessure te laten genezen en voldoende te rusten. De 21-jarige Belgische spurter zou daardoor pas op vrijdag 22 maart in de E3 Saxo Classic in competitie terugkeren.

Daarnaast staan er met Gent-Wevelgem (24 maart), Dwars door Vlaanderen (27 maart), de Ronde van Vlaanderen (31 maart), Parijs-Roubaix (7 april), de Brabantse Pijl (10 april) en de Amstel Gold Race (14 april) nog zes andere voorjaarsklassiekers op zijn programma.

Update - 11 maart (15.20) Arnaud De Lie kiest voor alternatief programma

Volgens andere Belgische media krijgt De Lie een aangepast programma in de schoot geworpen. 'De Stier' wordt nu ingezet in de GP Denain van donderdag 14 maart en start een dag later ook in de Bredene Koksijde Classic. De Franse voorjaarskoers reed De Lie nog nooit, in 2022 werd hij wel al eens negende aan de Belgische kust. Een halfuurtje nadien volgde de bevestiging via 'X'.

'We hebben vandaag samen gezeten en zijn programma herbekeken', reageert sportief manager Kurt Van de Wouwer bij Sporza. 'Als je geen honderd procent bent, heeft het geen zin om naar Milaan-Sanremo af te reizen. We hebben Arnaud dan ook zelf voorgesteld om de Primavera te schrappen en hij ging daarmee akkoord. In de eerste plaats om competitierime op te doen, maar als je negentig procent bent, kan je in die koersen ook meedoen voor de zege. Maar we willen geen druk op de ketel zetten. Er zou een midweek-wedstrijd kunnen sneuvelen (zoals Dwars door Vlaanderen of Brabantse Pijl; nvdr.), maar dat zullen we pas volgende week beslissen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws