Van Vleuten 'super gemotiveerd' voor Tour voor vrouwen, maar vreest gravelstroken Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten 'super gemotiveerd' voor Tour voor vrouwen, maar vreest gravelstroken

Van Vleuten 'super gemotiveerd' voor Tour voor vrouwen, maar vreest gravelstroken

Annemiek van Vleuten is zeer te spreken over de algehele opbouw van de allereerste Tour de France voor vrouwen. De renster van Team Movistar, momenteel herstellende van een zware blessure, stelt dat het één van haar grote doelen voor het komende seizoen zal worden.

Rasklimster Van Vleuten keek natuurlijk als eerste naar de beklimmingen die uitgetekend waren voor de vrouwen. 'Ik vind het heel gaaf om te zien zat de verschillende soorten etappes hebben geïntegreerd. Ritten voor de sprintsters, punchers en klimsters. Het is een goede afspiegeling van de 'verkorte' Tour de France voor mannen, en ik vind het ook tof dat ze zo in elkaar overlopen', stipt Van Vleuten de data aan. De vrouweneditie van de Tour begint op de slotdag van de mannen, in Parijs.

'Natuurlijk had ik ook graag een tijdrit gezien', vervolgt Van Vleuten via de website van haar ploeg Movistar. 'Maar daar baal ik niet van, omdat de laatste twee ritten met aankomst bergop zeer interessant voor me zijn. La Planche des Belles Filles is natuurlijk een echte beklimming van naam, maar ik ken die niet. Ik ga dus zeker verkennen', verheugt de ervaren Van Vleuten zich al op het ontdekken van nieuwe pareltjes.

Van Vleuten: 'Gravel verhoogt geluk-factor'

Eén onderdeel van het parcours kan niet direct op blijdschap rekenen bij Van Vleuten: de gravelstroken in de Champagne-regio in rit vier. 'Ik vind dat dat niet per sé thuishoort in een grote ronde. Het verhoogt de geluk-factor, of de pech-factor, omdat je de race kan verliezen middels een lekke band. Het voelt als een loterij, en dat is té risicovol. Hopelijk overleven we die stroken en krijgt niemand met pech te maken.'

'Concluderend ben ik zeer blij met deze race en voelt het ook als motivatie om te herstellen', vervolgt Van Vleuten. 'Het wordt zeker één van mijn grote doelen van komend jaar. Het zal moeilijk worden om de Giro Donne en de Tour te combineren, maar dat gaan we nog plannen met de ploeg en coach.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws