Vlieggewicht Fisher-Black weet wel raad met steile Giro-aankomst, Kopecky juichend tweede in Toano Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vlieggewicht Fisher-Black weet wel raad met steile Giro-aankomst, Kopecky juichend tweede in Toano

Vlieggewicht Fisher-Black weet wel raad met steile Giro-aankomst, Kopecky juichend tweede in Toano

Niamh Fisher-Black heeft de derde etappe in de Giro d'Italia voor vrouwen op haar naam geschreven. De Nieuw-Zeelandse van SD Worx-Protime was de beste in de aankomst bergop, die volgde na een relatief vlakke aanloop. Paulina Rooijakkers was de beste Nederlandse op plek vijf.

Op maandag was er een Italiaans succes in de Giro, daar Chiara Consonni de massasprint won en Elisa Longo Borghini de leiderstrui om de schouders mocht doen. Op dinsdag stond er een andere rit op het programma, met aankomst op de klim naar Toano. De etappe telde 111 kilometer en vanaf het begin was het heet en hectisch. Het zou echter gaan om de slotklim, die negen kilometer lang was.

SD Worx-Protime speelt het perfect op steile aankomst in de Giro

We zagen in de aanloop naar de klim enkele valpartijtjes, zonder grote slachtoffers. Verschillende dames probeerden te ontsnappen, maar het peloton had zichtbaar belang bij een sprint de klim op. En dus bleven gaatjes met de ontsnapte vrouwen klein en reden we gegroepeerd de klim op. Onder aanvoering van Canyon//SRAM ging het tempo de lucht in en al gauw was het grootste deel van het peloton gelost.

Op vier kilometer van de finish was het Mavi Garcia die op kop stevige beurten bezigde. Kopecky en Longo Borghini zaten met nog vijf andere dames mee, maar van harte ging het niet. Met tien kwamen ze aan op de top van de klim, waarna het nog drie kilometer vlak was. Iedereen keek naar elkaar en dat was het signaal voor Garcia om nog eens door te trekken. Ze kreeg Niamh Fisher-Black mee.

In de slotkilometer liep het vies omhoog. Het vlieggewicht Fisher-Black kletste zodoende de zwaardere Garcia uit het wiel. Haar ploeggenote Kopecky kon rustig blijven zitten en afstoppen. De etappezege was voor de Nieuw-Zeelandse. Kopecky werd tweede en balde eveneens haar vuist. Fraai ploegenspel van SD Worx! Longo Borghini behield haar roze leiderstrui.

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws