Vollering gelooft Van Vleuten niet direct na doorrijden bij plaspauze: 'Het is wel heel toevallig' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering gelooft Van Vleuten niet direct na doorrijden bij plaspauze: 'Het is wel heel toevallig'

Vollering gelooft Van Vleuten niet direct na doorrijden bij plaspauze: 'Het is wel heel toevallig'

Over de voorlaatste rit van de Vuelta voor vrouwen zal nog lang nagepraat worden. Annemiek van Vleuten en haar Movistar-ploeg versnelden op het moment dat leidster Demi Vollering een plaspauze inlaste, waardoor de boel na afloop op scherp stond.

Van Vleuten zelf, die de rode leiderstrui overnam van haar landgenote, was zich na afloop van geen kwaad bewust. ''Er kwam een goede kans aan, en we zeiden allemaal: we gaan ervoor. Het was een supergoed moment', liet ze weten. '

'Het was jammer voor enkele dames die net stopten om te plassen, maar dit plan hadden we al gemaakt', doelde ze op onder meer Vollering. 'Dat zei de ploegleider ook: we hadden dit plan al en dat zij net stopten om te plassen was niet zo mooi voor hen, daar er net zijwind aan kwam. Dat is ook onderdeel van de koers: om op het juiste moment te stoppen met plassen.'

Vollering licht cynisch over actie Van Vleuten: 'Het is wel heel toevallig'

De kopvrouw van SD Worx was na afloop een stuk minder te spreken over de actie van Van Vleuten, zo uitte ze bij de NOS. 'Dat zou ik ook zeggen als ik haar was, maar ik weet het zo net niet. Het is wel heel toevallig', klonk het verbitterd.

'Ik moest plassen, een ploeggenootje ook en precies op dat moment reed Femke (Markus) ook nog lek', vertelde Vollering. 'Zo’n beetje de hele ploeg stond langs de kant en toen dachten ze in het peloton: hé, laten we gaan rijden', liet ze balend weten. 'Dat was niet zo leuk voor ons, en dan haalden ze de auto's er ook nog eens tussenuit. We hebben heel hard moeten vechten met alle meiden, daarna ben ik zelf vol gas gegaan.'

'Als je het zo wil doen, dan ja...', concludeert Vollering. 'Ik weet het niet. Ik ben hier niet blij mee, natuurlijk. Het is enorm balen, maar uiteindelijk is het sport. Het is gewoon zo zonde dat het zo gaat', vertelde ze in tranen.

'De benen waren goed, ik hoop dat dat op Lagos de Covadonga ook nog zo is. We gaan er proberen weer te staan', hield Vollering de moed er na afloop van de zevende rit in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws