Van Vleuten verdedigt doorkoersen tijdens plaspauze Vollering: 'Dit plan hadden we al gemaakt' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten verdedigt doorkoersen tijdens plaspauze Vollering: 'Dit plan hadden we al gemaakt'

Van Vleuten verdedigt doorkoersen tijdens plaspauze Vollering: 'Dit plan hadden we al gemaakt'

Annemiek van Vleuten leverde zaterdag een kunststukje af door de rode trui van de Vuelta over te pakken, maar her en der klonken er stemmen dat ze gebruik maakte van een plaspauze van concurrente Demi Vollering. Na afloop kwam Van Vleuten daarop terug.

'De sportief directeur vroeg via de oortjes of we klaren waren voor wat actie', begon Van Vleuten haar relaas. 'Er kwam een goede kans aan, en we zeiden allemaal: we gaan ervoor. Het was een supergoed moment', stelt de vrouw van Movistar, die op de finish werd geklopt door de dagwinnares Gaia Realini van Trek-Segafredo.

Van Vleuten: 'Dat is ook onderdeel van de koers'

Van Vleuten wist dat Vollering en co net een stop maakten. 'Het was jammer voor enkele dames die net stopten om te plassen, maar dit plan hadden we al gemaakt', lijkt ze de koerstactiek van haar ploeg te verdedigen tegenover onder meer Demi Vollering, die daardoor aan een lange achtervolgingsrace moest beginnen.

'Dat zei de ploegleider ook: we hadden dit plan al en dat zij net stopten om te plassen was niet zo mooi voor hen, daar er net zijwind aan kwam. Dat is ook onderdeel van de koers: om op het juiste moment te stoppen met plassen. We reden vol gas door, ik ben supertrots op de ploeg. Dit was echt iets van de ploeg.'

'Ik ging ook super hard door op de beklimmingen, waarna enkel Gaia Realini meekon', aldus Van Vleuten, die het op de meet dus moest afleggen tegen de jonge Italiaanse. 'Zij heeft zondag de meest frisse benen, want ze heeft een free ride gehad.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws