Vollering vol lof over vertrouwen SD Worx-Protime, Markus doet vader plezier in Veenendaal: 'Pap, bij deze' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering vol lof over vertrouwen SD Worx-Protime, Markus doet vader plezier in Veenendaal: 'Pap, bij deze'

Vollering vol lof over vertrouwen SD Worx-Protime, Markus doet vader plezier in Veenendaal: 'Pap, bij deze'

Het Nederlandse vrouwenwielrennen floreert nog altijd, zo bleek ook vrijdag nog maar eens: Demi Vollering sloeg een dubbelslag in een lastige rit van de Ronde van Burgos, terwijl Riejanne Markus namens Visma | Lease a Bike in eigen land na een knappe solo Veenendaal-Veenendaal wist te winnen.

Vollering vervolgde haar blok Spaanse wedstrijden in Burgos, waar het op dag twee direct raak was. 'Het is altijd mooi om te winnen, dus nu ook. Ik had een geweldige lead-out van mijn ploeggenoten, dus dat was heel mooi om te zien hoe zij er vol voor gingen. Ze geloofden heel erg in me, dat is fijn om te voelen tijdens zo'n lead-out. Na dat vertrouwen kon ik het dus ook mooi afmaken', stelde de dame van SD Worx-Protime na afloop.

Lees verder onder de video.

Markus knipoogt naar vader na zege in Veenendaal-Veenendaal: 'Pap, bij deze'

In Nederland won Markus een verregende editie van Veenendaal-Veenendaal. 'Ik ben hier superblij mee. Mijn vader stuurde me vanochtend een berichtje: 'Deze wedstrijd heeft de familie Markus nog niet gewonnen’. Pap, bij deze', lachte de renster van Visma | Lease a Bike na afloop van de wedstrijd in de provincie Utrecht, die zaterdag ook nog bij de mannen verreden wordt.

'Op de laatste beklimming van het Paardenveld wilde ik het graag een keer proberen', aldus Markus via de kanalen van haar ploeg. 'In eerste instantie baalde ik dat ik lang ingesloten zat, want ik dacht dat het te kort zou zijn om weg te komen. Uiteindelijk vond ik een gaatje en ging ik er solo vandoor. Het peloton zat continu tijd vlak achter me, maar ik wist dat ik met de vele bochten in het voordeel was. Ik ben gewoon blijven gaan en dacht: ik zie wel waar het schip strandt. Gelukkig kon ik wegblijven en kwam ik solo over de streep', concludeerde ze tevreden.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news