Thomas zet vraagtekens bij agressieve aanpak Bahrain Victorious: 'Vrezen ze hen echt?' Wielrennen
Wielrennen

Thomas zet vraagtekens bij agressieve aanpak Bahrain Victorious: 'Vrezen ze hen echt?'

Thomas zet vraagtekens bij agressieve aanpak Bahrain Victorious: 'Vrezen ze hen echt?'

Geraint Thomas staat na bijna twee weken Giro d'Italia nog altijd op de derde plek, maar ook hij weet met al zijn ervaring dat het om de laatste acht ritten gaat draaien. In zijn podcast met Luke Rowe blikte de man uit Wales terug en vooruit op de gebeurtenissen in de Italiaanse ronde.

Thomas zag dat Bahrain Victorious en Antonio Tiberi in de door Julian Alaphilippe gewonnen muurtjesrit alles in het werk stelden om Jan Hirt en Domenico Pozzovivo niet te veel tijd te laten pakken. 'Dat deden ze de dag van tevoren ook al met Romain Bardet. Hirt staat op zes minuten, dat is misschien op tweeënhalve minuut van Tiberi. Ik begrijp het, maar toch... vrezen ze Hirt en Pozzovivo echt voor het eindklassement?'

'We zouden ook UAE-Team Emirates wat vermoeidheid aan kunnen smeren', stelt Thomas, die in de finale van die rit ook nog een akkefietje had met een coureur van BORA-hansgrohe. 'Drie mannen van UAE reden op kop, daarachter zaten er drie van BORA en dan had je Thymen Arensman en ik. Met nog 500 meter te gaan laat die derde BORA-man plots een gat, waardoor ze misschien een seconden konden pakken... ik ging hem voorbij, vervolgens passeerde hij me weer en zei die: 'Dat was mijn wiel.' Ik dacht: don't be silly, houd dat wiel dan ook... probeer die stomme spelletje dan niet te spelen. Alhoewel ik ook wat grumpy was', lacht Thomas het weg.

Thomas kijkt vooruit naar zwaar weekeinde

Op zaterdag staat er een tijdrit op de rol, waar Thomas de vorige keer geen superdag had. 'Ik ga gewoon zo snel als ik kan en hopelijk gaat het dan een stuk beter', aldus de man uit Wales. Zondag trekt het peloton naar Livigno. 'Dat is de grote dag. Als de benen goed zijn, zullen we agressief proberen te koersen. We gaan een plan hebben, maar je wil vooral een goede dag hebben.'

'Na de rustdag, wat ook op hoogte zal zijn, komen er nog heel wat klimkilometers aan. De Giro start dit weekeinde dus', zegt Thomas enigszins cynisch.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news