Vos over overnemen van leiderstrui in Vuelta Femenina: 'Was niet per se het hoofddoel' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vos over overnemen van leiderstrui in Vuelta Femenina: 'Was niet per se het hoofddoel'

Vos over overnemen van leiderstrui in Vuelta Femenina: 'Was niet per se het hoofddoel'

Daags nadat ze op knappe wijze rit numero drie wist te winnen, mag Marianne Vos zich nu ook de leidster in La Vuelta Femenina noemen. Rit vier was een kolfje naar de hand van soliste Kristen Faulkner, maar via tussensprint-seconden en bonificatieseconden aan de meet ging Vos voormalig leidster Kata Blanka Vas (SD Worx-Protime) voorbij.

'De aanval van Faulkner was heel sterk', blikte Vos via een berichtje op de ploegsite van Visma | Lease a Bike terug op de beslissende aanval van de Amerikaanse laureate. 'Het was vanaf het begin al een zware wedstrijd. In het begin zaten we misschien iets te ver achterin, maar gelukkig konden we al snel naar voren opschuiven. Het was goed om te zien dat Riejanne (Markus, red.) en Sophie (Von Berswordt, red.) ook in de voorste groep zaten toen de beslissende schifting viel.'

Vos eerlijk in analyse

'We hebben met zijn drieën goed gereden, maar helaas bleek er één iemand te sterk. Faulkner is de verdiende winnares', is de 36-jarige Vos eerlijk en realistisch in haar wedstrijdanalyse.

Als kers op de spreekwoordelijke taart nam de Noord-Brabantse dus de leiderstrui over van de jonge Hongaarse. 'Het was niet het hoofddoel van vandaag', aldus Vos. 'Maar het is natuurlijk altijd mooi om in de leiderstrui te rijden.' De Spaanse rittenkoers wordt op donderdag vervolgd met een rit richting Jaca, waar de eerste aankomst bergop aangedaan wordt. De kans is dus relatief groot dat Vos haar rode leiderstrui weer zal kwijtraken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws