Gianni Vermeersch kroont zich tot Belgisch kampioen gravel: Soete en Joseph mee op podium, Toon Aerts vierde Gravel
Gravel

Gianni Vermeersch kroont zich tot Belgisch kampioen gravel: Soete en Joseph mee op podium, Toon Aerts vierde

Gianni Vermeersch kroont zich tot Belgisch kampioen gravel: Soete en Joseph mee op podium, Toon Aerts vierde

Gianni Vermeersch heeft zich in Turnhout tot Belgisch kampioen gravel gekroond. In de sprint van een klein groepje was hij sneller dan Daan Soete en Thomas Joseph, die respectievelijk tweede en derde werden.

Toon Aerts, eerder deze week nog primus in de Gravel Fondo Limburg, was de nummer vier in de daguitslag, gevolgd door Greg Van Avermaet. Daarmee was het elite-kwintet 'compleet'. Vermeersch werd in 2022 al wereldkampioen gravel en voegde dus andermaal een offroad-titel toe aan zijn palmares.

'Mede door de warmte was het een lastig parcours', reageerde de laureaat bij Het Laatste Nieuws. 'Het parcours was heel snel, waardoor het moeilijk was om het verschil te maken. In de tweede ronde heb ik een serieuze inspanning gedaan om naar Dries Van Gestel (uiteindelijk achtste, red.) toe te rijden. Ik dacht dat we een mooi gaatje hadden, maar plots kwam er een heel grote groep terug. In de laatste ronde was het afzien en heb ik alles op de sprint gezet. Mét succes, gelukkig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws