De Lie heeft operatie ondergaan, maar moet nog tijd van de fiets blijven: 'Nemen geen enkel risico' Wielrennen
Wielrennen

De Lie heeft operatie ondergaan, maar moet nog tijd van de fiets blijven: 'Nemen geen enkel risico'

De Lie heeft operatie ondergaan, maar moet nog tijd van de fiets blijven: 'Nemen geen enkel risico'

Arnaud De Lie heeft vrijdag een operatie ondergaan aan zijn linkersleutelbeen. De Belg van Lotto-Dstny kwam dinsdag hard ten val in de openingsrit van de Vierdaagse van Duinkerke, waarbij hij meerdere blessures opliep.

De Lie is in het ziekenhuis van Herentals geopereerd aan zijn sleutelbeen, waar hij nog één nachtje moet blijven. Zaterdag mag de kopman van Lotto-Dstny huiswaarts keren. 'De operatie was een succes, al blijft Arnaud wel nog één nachtje in het ziekenhuis omwille van z’n klaplong. Zaterdag keert hij naar huis en begint z'n herstel. Hij moet wel nog een tijdje van de fiets blijven. Volgende week volgt ook nog een check-up van de klaplong in het ziekenhuis', zegt teamarts Ronald Sneijders.

'Arnaud heeft niet één breuk, maar wel meerdere blessures', aldus Sneijders. 'Alles samen verwachten we dat hij toch wel zes weken aan de kant zal staan, zeker met zo'n klaplong moet je voorzichtig zijn, ook het borstbeen vraagt wat tijd om te genezen. We volgen het nauwgezet op en nemen geen enkel risico voor z’n terugkeer. Genezen komt nu op de eerste plaats, daarna pas denken we opnieuw aan koersen.'

De Lie zou normaliter de Ronde van Zwitserland rijden, maar die koers komt zeker te vroeg. Naast zijn sleutelbeen brak De Lie ook een rib en zijn borstbeen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws