Gouden Kooij: Jumbo-Visma-sprinter laat opnieuw iedereen zijn hielen zien in Duinkerke Wielrennen
Wielrennen

Gouden Kooij: Jumbo-Visma-sprinter laat opnieuw iedereen zijn hielen zien in Duinkerke

Gouden Kooij: Jumbo-Visma-sprinter laat opnieuw iedereen zijn hielen zien in Duinkerke

Olav Kooij heeft de vierde rit van de Vierdaagse van Duinkerke naar zijn hand weten te zetten. In Achicourt was hij op indrukwekkende wijze de snelste van een uitgedund peloton.

Na de tijdrit van donderdag vond Benjamin Thomas (Cofidis) zichzelf terug in de leiderstrui van deze Franse rittenkoers, waardoor zijn ploeg aan de bak moest in de vrijdagrit. Ze lieten Alex Colman (SportVlaanderen-Baloise), Ceriel Desal (Bingoal), Alan Banaszek (Human Powered Health), Kenny Molly (Roubaix), Paul Hennequin (Nice) en Morné van Niekerk (Auber 93) voor de grote groep uitrijden.

Met behulp van Groupama-FDJ wist Cofidis dit zestal te controleren, waarna de sprintersploegen van Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step de controle overnamen. Op de Franse landwegen en enkele kasseistroken zorgde dat voor schifting, het peloton brak in twee stukken. Met name Cofidis en Uno-X lieten zich in het pak zetten, die ploegen moesten in het tweede deel flink aan de bak. Wedstrijdleider Thomas moest rekenen op de werken van onder meer Max Walscheid, daar hij de slag miste.

Thomas in het pak gezet door Soudal Quick-Step

De teams van Kooij en Merlier bleven goed door kachelen, waardoor Thomas lijdzaam moest toezien hoe hij uit de leiderstrui werd gereden. Met name Soudal Quick-Step was daar verantwoordelijk voor, daar die ploeg met Kasper Asgreen en Ethan Vernon de nummers twee en drie van het klassement in de ploeg had.

Op vier kilometer van de finish bracht de Belgische ploeg haar sprinttrein in stelling, met hardrijders als Jannik Steimle, Bert Van Lerberghe en Yves Lampaert. Jumbo-Visma posteerde haar pionnetjes net daarachter, wetende dat Kooij op de eerste dag de snelste van het hele pak was.

In de laatste kilometer kwamen de geelhemden eruit, terwijl ook Lotto-Dstny zich van voren liet zien. Onder het vod trok AG2R Citro√ęn de boel op gang, waarna Kooij er via een man van Uno-X als een duveltje uit een doosje uitkwam. Niemand kon nog aan het wiel komen van de beresterke Nederlander, die soeverein de zege pakte op die manier. Gerben Thijssen werd tweede, voor Milan Fretin.

Uitslag etappe 4 Vierdaagse van Duinkerke 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws