Wiebes bezorgt SD Worx perfect Openingsweekend: 'Hier kunnen wij op verder bouwen' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes bezorgt SD Worx perfect Openingsweekend: 'Hier kunnen wij op verder bouwen'

Wiebes bezorgt SD Worx perfect Openingsweekend: 'Hier kunnen wij op verder bouwen'

Lorena Wiebes heeft er een uiterst succesvol Openingsweekend voor SD Worx van gemaakt. De Nederlandse spurtbom overklaste de concurrentie in de Omloop van het Hageland. Een dag eerder won ploeggenote Lotte Kopecky de Omloop Het Nieuwsblad en sprintte Wiebes zelf naar de tweede plaats.

In de sprint versloeg Wiebes de geroutineerde Italiaanse Marta Bastianelli en de Française Audrey Cordon-Ragot. ‘We wilden de koers hard maken. Team SD Worx was super sterk vandaag. Ik ben blij dat ik het vele werk heb kunnen afmaken’, jubelt Wiebes na afloop op de ploegsite.

'Ik houd ervan om met een kleinere groep naar de streep te rijden, daarom maakten we de koers hard.'

Lorena Wiebes

Wel werd het nog even gevaarlijk voor SD Worx toen Floortje Mackaij van Movistar een sterke aanval plaatste. Bij het ingaan van de laatste kilometer werd de Nederlands echter weer gegrepen. ‘Toen Floortje aanging, hadden we met Femke Markus maar één iemand voorin het peloton. Alleen kreeg ze het gat niet dicht. Barbara Guarischi, Lonneke Uneken en Marlen Reusser schoten haar te hulp, waardoor we toch de sprint kregen die we wilden.’

‘Samen verrichten ze berenwerk. Maar door de achtervolging klopten de posities van de lead-out trein niet meer. Gelukkig konden de meiden doortrekken tot aan de finish, waardoor ik perfect in stelling werd gebracht. Ik ben heel trots op hoe sterk het team vandaag gereden heeft. Ik houd ervan om met een kleinere groep naar de streep te rijden, daarom maakten we de koers hard’, aldus Wiebes.

Wiebes: 'Eén en twee in de Omloop was al heel speciaal'

Winst in de Omloop Het Nieuwsblad én de Omloop van het Hageland, SD Worx kan terugkijken op een perfect weekend. ‘Eén en twee in Omloop Het Nieuwsblad was al heel speciaal en ook in Omloop van het Hageland eisen we de hoofdprijs op. Als ploeg kunnen we hier blij mee zijn. Hier kunnen we op verder bouwen.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws