Kopecky verraste zichzelf in Omloop Het Nieuwsblad: 'Ik heb nooit een solo als deze gedaan' Wielrennen
Wielrennen

Kopecky verraste zichzelf in Omloop Het Nieuwsblad: 'Ik heb nooit een solo als deze gedaan'

Kopecky verraste zichzelf in Omloop Het Nieuwsblad: 'Ik heb nooit een solo als deze gedaan'

Lotte Kopecky won na een indrukwekkend nummer Omloop Het Nieuwsblad. De Belgische van SD Worx reed op de Muur van Geraardsbergen weg en bekroonde een solo van vijftien kilometer met de zege. Kopecky is door haar overwinning de eerste Belgische winnares van de Omloop en zag ploeggenote Lorena Wiebes naar plek twee sprinten.

'Ik voelde me de gehele dag heel sterk' vertelt Kopecky in het flashinterview. 'Het was niet mijn intentie om al op de Muur van Geraardsbergen aan te vallen, maar mijn snelheid was hoog genoeg om iedereen te lossen. Ik heb me niet meer bedacht en ben ervoor gegaan. Ik heb nooit een solo als deze gedaan, dus het was lastig om aan te voelen hoe dit zou aflopen. Toch is het best goed gegaan, denk ik', lacht de Belgische.

Kopecky: 'Lorena is een hele goede toevoeging voor ons'

Kopecky gaat ook in op haar ontwikkeling als renster. 'Ik heb dit seizoen een iets andere aanpak. We hebben nu Lorena in de ploeg en zij is de snelste sprintster van het peloton. Ik ben snel aan de streep, maar geen topsprintster. Lorena is een hele goede toevoeging voor ons. Voor mij was het wel een sein om een ander type renster te worden.'

Voor de 27-jarige Belgische is het voorjaar een belangrijk stuk van haar seizoen, dus ze kijkt ook al vooruit. 'Strade Bianche wordt mijn volgende doel, maar eerst ga ik van deze zege genieten. Lorena werd tweede, dus het is een geweldige eerste dag voor SD Worx.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws