Wiebes sprint met overmacht naar de zege in Burgos, na opnieuw hectisch slot Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes sprint met overmacht naar de zege in Burgos, na opnieuw hectisch slot

Wiebes sprint met overmacht naar de zege in Burgos, na opnieuw hectisch slot

Lorena Wiebes heeft in Melgar de Fernamental de derde en voorlaatste etappe van de Ronde van Burgos voor vrouwen naar haar hand weten te zetten. De leidende positie in het algemeen klassement van Demi Vollering (SD Worx-Protime) kwam niet in gevaar.

Waar de Ronde van Burgos bij de mannen geldt als voorbereidingskoers op de Vuelta a Espana, sluit de vrouwenkoers het rijtje Spaanse meerdaagse koersen met ook de Ronde van het Baskenland en de Vuelta Femenina af. Beide koersen werden gewonnen door Vollering, die zaterdag ook van start mocht in de leiderstrui van de koers in Burgos.

Vollering won namelijk de tweede rit, nadat Lotta Henttala (EF Education-EasyPost) de roerige eerste etappe op haar naam schreef. Na afloop van die dag ging het vooral over de zware crash van Elisa Balsamo, terwijl Lucinda Brand op social media haar ongenoegen uitte over het tijdverlies dat ze van de UCI kreeg nadat ze stopte om haar hard gevallen ploeggenote te ondersteunen.

Nederlandse Van Agt mee in de vlucht, SD Worx mikt op Wiebes

De vroege vlucht bestond uit drie dames, met daarbij de Nederlandse Visma | Lease a Bike-renster Eva van Agt. Zij kreeg de Spaanse Sara Martin (Movistar), Neve Bradbury (Canyon SRAM) en Simone Boilard (Uno-X-Mobility) uit Cyprus mee. De voorsprong van het drietal schommelde tussen de één en twee minuten. In het peloton was het onder meer SD Worx-Protime dat controleerde. Met Wiebes hadden zij de topfavoriete bij een eventuele massasprint.

Voor SD Worx en de overige sprintersploegen verliep alles volgens plan. Met nog tien kilometer te gaan hadden de vluchters slechts een halve minuut. Het ontlopen van een sprint was voor hen zodoende kansloos. Op twee kilometer van de finish werd het drietal ingelopen. Vervolgens was het in volle vaart richting de massasprint, en net als bij de eerste dag ging die niet zonder de nodige chaos. Vlak voor de laatste kilometer sloeg een flinke groep rensters tegen de grond.

Wiebes bleef overeind en kreeg in de laatste kilometer onder meer de steun van Vollering. Vervolgens trok Femke Gerritse de sprint aan voor Wiebes, die haar sprint vroeg lanceerde. De Nederlandse snelheidsduivel duldde geen enkele concurrentie en won de sprint met meerdere fietslengtes.

Uitslag etappe 3 Ronde van Burgos voor vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws