Vuelta a Espana etappe 18

Op, af, op, af, op, af, op en tot slot af. De achttiende etappe kan het klassement weer door elkaar schudden, als deze na twee zware weken nog niet in de plooi ligt. De verhoudingen zijn ongetwijfeld duidelijk onder de beste mannen, maar wie kan er nog stunten?

We gaan van Colmenar Viejo naar Becerril de la Sierra, een rit waar Tom Dumoulin in 2015 de Vuelta verloor aan Fabio Aru. Vier beklimmingen van eerste categorie gaan erin hakken, al zijn het eigenlijk twee beklimmingen die twee keer worden bedwongen. We beginnen met de Puerto de Navacerrada en dan komt de Puerto de la Morcuera, waar Dumoulin in 2015 kraakte.

Vervolgens gaan we omkeren en beklimmen we de Puerto de la Morcuera van de andere kant. Vervolgens beklimmen we de rug van de Puerto de Navacerrada, de Puerto de Cotos genaamd. Alle beklimmingen stijgen gemiddeld niet meer dan zes procent, maar zijn Spaans onregelmatig en daardoor lastig met steile stukjes. Na de top van de laatste klim dalen we naar de meet, die heuvelop ligt.