Quintana plots tweede na waaierrit: 'Ik hoop dat de gezondheid zal verbeteren' Vuelta a Espana

Quintana plots tweede na waaierrit: 'Ik hoop dat de gezondheid zal verbeteren'

Door Bram van der Ploeg 11 september 2019 | 16:57


Nairo Quintana was één van de winnaars van de dag in de zeventiende etappe van de Vuelta a Espana. De Spanjaard pakte dik vijf minuten terug op de top-5 van het klassement en staat nu plots tweede.  

'We zijn erin geslaagd om tijd terug te pakken, nu hoop ik dat de gezondheid zal verbeteren', zo stelt Quintana na afloop. De klimmer van Movistar is al enkele dagen verkouden, maar dat weerhield hem er niet van om aan te vallen. 'Ik heb geprofiteerd van een dag waarop alles kon gebeuren. Ik voel me beter, maar ik moet zien hoe ik morgen in de bergen ben. Het hoesten hielp niet, maar als de benen moe worden, trap je met het hart.'

Quintana heeft 2.24 minuten achterstand op leider Primoz Roglic, maar hij staat wel weer 24 seconden voor op ploegmaat Alejandro Valverde. 'Het is geweldig dat ik weer op het podium sta. Ik hoor vaak teksten dat vlakke waaierritten mij niet liggen, maar ik heb altijd gezegd dat ik alles zou geven tot het einde. We willen aanvallen en zo de ploeg van Roglic verzwakken. We doen weer mee om de rode trui.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws