🎥 Geraint Thomas knuffelt met Mark Cavendish na fikse geste: 'Ik dacht, ik help een vriend uit de brand' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Geraint Thomas knuffelt met Mark Cavendish na fikse geste: 'Ik dacht, ik help een vriend uit de brand'

🎥 Geraint Thomas knuffelt met Mark Cavendish na fikse geste: 'Ik dacht, ik help een vriend uit de brand'

Wat een beeld was dat! De nummer twee van het klassement, Geraint Thomas, deed in volle finale nog een kopbeurt. Niet voor zichzelf of voor een ploeggenoot. Voor een vriend, zo zei hij na afloop in het flashinterview.

Die vriend was Mark Cavendish, de uiteindelijke winnaar van de massasprint in de straten van Rome. 'Ik zat daar en zag dat hij alleen Luis Léon (Sánchez, red.) bij zich had. Ik dacht: ik help een vriend even uit de brand', aldus Thomas.

Het mooiste werd echter tot het laatst bewaard, toen Thomas en Cavendish elkaar na de finish tegenkwamen. De fikse knuffel tussen de vrienden is aandoenlijk om te zien.

Ook keek Thomas nog terug op zijn eigen Giro. 'Het was mooi en emotioneel geweest', klonk hij tevreden. 'Het is een prachtige wedstrijd geweest. We hadden met de jongens een geweldig team. Ik heb er echt van genoten. Misschien ben ik 37, maar ik voel me minstens 27.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws