Gilbert zag Thomas tijdrijden in pak van de organisatie: 'Zweette hij daarom zo veel?' Wielrennen
Wielrennen

Gilbert zag Thomas tijdrijden in pak van de organisatie: 'Zweette hij daarom zo veel?'

Gilbert zag Thomas tijdrijden in pak van de organisatie: 'Zweette hij daarom zo veel?'

De allesbeslissende slottijdrit in de Giro d'Italia werd afgewerkt op de flanken van de Monte Lussari. Het was na een absolute thriller uiteindelijk Primoz Roglic (Jumbo-Visma) die Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) in extremis aftroefde en zich als gevolg daarvan in de roze leiderstrui mocht hijsen. Ook Philippe Gilbert, die sinds eind 2022 wielerprof af is en daarna een carrière als wieleranalist ambieerde, liet via Twitter zijn licht schijnen over de race tegen de klok. De Waal vroeg zich daarbij ook iets heel specifieks omtrent de tijdritkledij van Thomas af.

Als het gaat om Thomas, vielen er tijdens de chrono eigenlijk twee dingen op. Ten eerste was er de ogenschijnlijk langzame fiets- en helmwissel van de Welshman. De verwachting heerst dat hem dat toch een aantal seconden extra heeft gekost. Een tweede opvallend gegeven was dat er enorm veel zoutplekken/zweetplekken zichtbaar waren op het tijdritpak van de INEOS Grenadiers-kopman.

Over dat tweede punt heeft Gilbert, die heden ten dage te zien is als verslaggever voor Eurosport, zo zijn vragen. De voormalig veelwinnaar doelt daarbij in het bijzonder op het feit dat Thomas als klassementsleider in een pak van de organisatie moest rijden. Om die tijdrit-snelpakken is sowieso altijd veel te doen, daar deze uiteraard niet op maat zijn gemaakt voor de renner in kwestie. 'Was dat de reden dat G zo flink aan het zweten was?', vraagt Gilbert vraagt zich in zijn tweet af. Het leidde in ieder geval tot het nodige aantal discussies en evaluaties op sociale media.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws