Julian Alaphilippe en TotalEnergies bewegen naar elkaar toe: 'Onderhandelingen zijn opgestart' Wielrennen
Wielrennen

Julian Alaphilippe en TotalEnergies bewegen naar elkaar toe: 'Onderhandelingen zijn opgestart'

Julian Alaphilippe en TotalEnergies bewegen naar elkaar toe: 'Onderhandelingen zijn opgestart'

TotalEnergies probeert de Franse chouchou Julian Alaphilippe al langer te verleiden tot een vertrek naar de formatie, maar inmiddels is er ook schot in de zaak. Althans, dat laat ploegbaas Jean-René Bernadeau weten aan de krant Ouest-France. 'De onderhandelingen zijn begonnen', klinkt het vol vertrouwen.

Alaphilippe zou afgelopen winter al de overstap kunnen maken naar de door de oliegigant gesponsorde formatie, maar verkoos destijds een langer verblijf bij zijn huidige ploeg Soudal Quick-Step. Namens die ploeg zette hij zijn zinnen op een goed Vlaams voorjaar, maar valpartijen in de Omloop Het Nieuwsblad en Strade Bianche gooiden roet in het eten.

Bij die laatste crash brak Alaphilippe zelfs een bot in het kuitbeen, maar daar wenste hij weinig over te vertellen zodat mensen niet zouden denken dat hij excuses verzon. Uiteindelijk werd hij, met die breuk, nog negende in Milaan-Sanremo. In de Vlaamse wedstrijden was een 26e plek in Dwars door Vlaanderen zijn beste uitslag, waar hij de Ardennenwedstrijden oversloeg in functie van de Giro. Het wordt zijn eerste deelname in die Italiaanse ronde.

TotalEnergies flirt openlijk met Alaphilippe

Bij TotalEnergies zou Alaphilippe meer dan welkom zijn: de Franse ploeg van onder meer Anthony Turgis werd dit seizoen niet uitgenodigd voor een deel van de klassiekers, waar een renner van het kaliber-Alaphilippe een belangrijk onderdeel voor is. 'We hebben Julian vorige week ontmoet en de onderhandelingen zijn begonnen', laat Bernaudeau weten.

'Ik houd van zijn gemoedstoestand. Hij wil heel graag goed presteren en werkt hard, zonder lawaai te maken', gaat hij verder. 'Hij is natuurlijk teleurgesteld dat zijn kuitbeenblessure invloed heeft gehad op zijn voorjaar, maar hij blijft het geloof houden.' Tot dusver reed Alaphilippe zijn gehele loopbaan - sinds 2014 - onder de hoede van Quick Step en Patrick Lefevere, waar de afgelopen jaren/maanden wel wat ruis op de lijn kwam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws