🎥 Ik heb een heli-heli-heli-helikopter! Remco Evenepoel vertrekt op 'alternatieve' wijze vanaf Gran Sasso Wielrennen
Wielrennen

🎥 Ik heb een heli-heli-heli-helikopter! Remco Evenepoel vertrekt op 'alternatieve' wijze vanaf Gran Sasso

🎥 Ik heb een heli-heli-heli-helikopter! Remco Evenepoel vertrekt op 'alternatieve' wijze vanaf Gran Sasso

Het koersverloop van de zevende etappe in de Giro d'Italia was dermate teleurstellend dat het eigenlijk interessanter was om te zien hoe de verschillende renners vanaf de top van de Gran Sasso (Campo Imperatore) terug naar beneden gingen.

Altijd wanneer de Italiaanse ronde de Gran Sasso aandoet, hebben de coureurs verschillende opties. De meest voor de hand liggende mogelijkheden zijn ofwel per fiets ofwel per gondel terug naar beneden gaan. Voor Soudal Quick-Step-fenomeen Remco Evenepoel was echter een derde optie gearrangeerd, daar hij ook per helikopter vervoerd kon worden. Dat liet de wereldkampioen zich geen twee keer zeggen, zo blijkt uit beelden op Twitter!

Om sneller in het hotel te geraken had de Belgische formatie een helikopter voorzien van vijf zitplaatsen laten aanvliegen op Gran Sasso. Het is de Giro-organisatie die de helikopters aanbiedt, maar ploegen beslissen zelf of ze er al dan niet gebruik van willen maken (lees: voor willen betalen). Een vlucht met de helikopter naar het hotel bedroeg circa dertig minuten, waar de dienstdoende coureurs die er met de gondel, fiets en/of ploegbus vandoor gingen er naar verluidt bijna drie uur over zouden doen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws