Vertrouwen in kopman Roglic is hoog bij Jumbo-Visma: 'Primoz maakte weer een solide indruk' Wielrennen
Wielrennen

Vertrouwen in kopman Roglic is hoog bij Jumbo-Visma: 'Primoz maakte weer een solide indruk'

Vertrouwen in kopman Roglic is hoog bij Jumbo-Visma: 'Primoz maakte weer een solide indruk'

Na afloop van de door vroege vluchter Davide Bais gewonnen zevende Giro-etappe, in de richting van Gran Sasso, lieten meerdere klassementsrenners weten dat zij de straffe tegenwind verantwoordelijk hielden voor de anticlimax die zich had voorgedaan. Er werd immers door geen enkele kopman een aanvalspoging ondernomen op de nochtans ellenlange slotklim. Ook bij Jumbo-Visma, broodheer van Evenepoel-concurrent Primoz Roglic, werd er naar de wind gewezen.

'De omstandigheden maakten het bijna onmogelijk om iets te ondernemen', zo liet Roglic na afloop van de 218 kilometer lange rit optekenen op de ploegsite. 'De benen voelden in ieder geval goed aan. Dat is hoe dan ook een goed teken. De wind stak behoorlijk de kop op, waardoor aanvallen uit een grote groep niet verstandig was.'

'Het kruit nog even drooghouden was bij eenieder het devies', stelt Jumbo-Visma-ploegleider Van Dongen omtrent de afwachtende koerstactiek

Ook Arthur van Dongen, één van de dienstdoende Giro-ploegleiders bij de geelzwarten, wijt het gebrek aan aanvallen aan de wind. 'We hadden bij de start een grotere groep verwacht. Dat was voor ons prima. Er was veel wind tegen. Daardoor heeft niemand het achterste van zijn tong laten zien. De favorieten weten wat er nog de revue gaat passeren de komende twee weken, dus het kruit nog even drooghouden was bij eenieder het devies', klinkt het stellig.

Van Dongen heeft in ieder geval vertrouwen in een goede afloop van de Italiaanse rittenkoers als het gaat om kopman Roglic. 'Niet in de laatste plaats omdat Primoz weer een solide indruk maakte', refereert hij deels aan de sprint om plek vier, waarin Roglic de wereldkampioen nipt voor zich moest dulden. 'Ook de andere renners hebben hun taken goed uitgevoerd. De volgende etappe is ook weer een lastige rit. Het is een etappe die we kennen uit Tirreno-Adriatico', stelt hij ten slotte over de muurtjesetappe die op zaterdag 13 mei op het wielermenu staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws