Evenepoel klopt Roglic in sprintje om plek vier: 'Maar deed het meer om uit de problemen te blijven' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel klopt Roglic in sprintje om plek vier: 'Maar deed het meer om uit de problemen te blijven'

Evenepoel klopt Roglic in sprintje om plek vier: 'Maar deed het meer om uit de problemen te blijven'

In tegenstelling tot vele wielerliefhebbers en -volgers is Soudal Quick-Step-troef Remco Evenepoel vanzelfsprekend wél blij met het gegeven dat de klassementsmannen zich niet roerden in de zevende Giro-etappe, die uiteindelijk werd gewonnen door EOLO-Kometa-vluchter Davide Bais. Na afloop van de etappe naar Gran Sasso geeft hij tegenover verschillende Belgische media tekst en uitleg.

'Die wapenstilstand kwam vooral door de tegenwind', wijt Evenepoel net als Joao Almeida, Hugh Carthy en Geraint Thomas de 'saaiheid' aan het meteorologische fenomeen. Dan kan er gewoon niet veel gebeuren', duidt de wereldkampioen, die daarbij ook aangeeft dat hij zich erg goed voelt. 'Ik heb de sprint gewonnen, hè.'

'Ik heb deze etappe geen stress gehad', aldus Evenepoel

Op ruimte achterstand van Bais, Karel Vacek (tweede) en Simone Petilli (derde) won Evenepoel het eresprintje om de vierde plaats, waarbij hij zijn grootste concurrent Primoz Roglic naar de vijfde plaats 'verwees'. Toch zegt zo'n sprint niet bijzonder veel, aldus de poulain van Patrick Lefevere. 'Het is altijd goed om zo'n sprint te winnen. Er zat niet veel betekenis achter. Ik deed het meer om uit de problemen te blijven. Ik vind dat er sowieso gesprint moet worden. En het is natuurlijk beter om eerste te zijn dan laatste', stelt hij met een glimlach.

Ondanks dat het wedstrijdverloop ietwat teleurstelde en de klassementsrenners zich gedeisd hielden, was het volgens Evenepoel alsnog geen al te makkelijke etappe. 'Het was een enorm lange rit. We hebben uiteindelijk ruim zes uur op de fiets gezeten. Bovendien is het hierboven ook nog eens enorm koud. Gelukkig was ik goed gekleed en had ik mezelf goed voorbereid op de regen. Ik heb deze etappe geen stress gehad. De ploeg heeft alles supergoed gedaan', is hij lovend. 'En ik heb de roze trui nog niet, dus dat is ook fijn', geeft hij ter afsluiting nog mee aan de aanwezige pers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws