Martínez kan nu wel juichen en bekroont slimme race in Sabatini: 'Een speciale koers voor mij' Wielrennen
Wielrennen

Martínez kan nu wel juichen en bekroont slimme race in Sabatini: 'Een speciale koers voor mij'

Martínez kan nu wel juichen en bekroont slimme race in Sabatini: 'Een speciale koers voor mij'

Op woensdag in de Giro della Toscana demarreerde Daniel Felipe Martínez ver van de meet, maar werd op de vlakke finale ingelopen. Een dag later hield hij zijn kruit langer droog, en kon daardoor naar de overwinning sprinten in de Coppa Sabatini.

Voor de renner van INEOS Grenadiers is deze overwinning extra speciaal, omdat hij in de buurt woont. 'Ik wist dat deze koers lastig is, maar het is een speciale race voor mij. Ik woon nu al drie jaar in Toscane en mijn huis is hier vlakbij', aldus Martínez in het flashinterview. De Colombiaan kwam woensdag al dicht bij een zege, maar moest die toen aan Marc Hirschi laten. De Zwitser kon dit keer niet mee met Martínez toen die zijn cruciale versnelling inzette.

Martínez durfde pas op het einde echt te geloven in een overwinning. 'We zagen Vlasov vertrekken, ik wist dat hij echt gevaarlijk was. Toen wist ik dat ik iets moest proberen. Op de voorlaatste klim heb ik daarom echt serieus gedemarreerd. We kwamen daardoor weg met een groepje.' Samen met Esteban Chaves, Christian Odd Eiking en Guillaume Martin vond Martínez op zes kilometer voor de finish de aansluiting. 'In de sprint wist ik dat ik goed was. Op die manier is het toch gelukt.' De Colombiaan was te snel voor Eiking en Martin, die tweede en derde werden.

'Deze overwinning is voor mijn familie'

Doordat Martínez in de buurt woont kon hij voor een heus thuispubliek met de eer strijken. 'Deze overwinning draag ik op aan mijn familie en vrienden, die hier voor mij waren om te kijken.' Martínez timede zijn aanval in de finale perfect: snelle mannen als Vincenzo Albanese en Hirschi werden gelost. Doordat Vlasov nog ingehaald moest worden, moest de samenwerking bij de achtervolgers goed blijven. Op de laatste heuvel was Martínez duidelijk de sterkste. Martínez rijdt geen WK in Australië, maar zal zich focussen op de Ronde van Lombardije.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news