Mørkøv loodst Vernon met indrukwekkende lead-out naar nieuwe zege in Ronde van Slowakije Wielrennen
Wielrennen

Mørkøv loodst Vernon met indrukwekkende lead-out naar nieuwe zege in Ronde van Slowakije

Mørkøv loodst Vernon met indrukwekkende lead-out naar nieuwe zege in Ronde van Slowakije

Ethan Vernon heeft ook de eerste etappe in lijn van de Ronde van Slowakije op zijn naam geschreven. De leider van de koers rondde een perfecte lead-out van Quick Step-Alpha Vinyl en Michael Mørkøv met verve af.

De renners, met Vernon in de leiderstrui na het 1-2-3'tje van Quick Step-Alpha Vinyl in de proloog, begonnen om 13:45 aan een vlakke etappe door het zuidwesten van Slowakije. Zonder David Dekker overigens; de Nederlander moest opgeven door ziekte, wat een nieuwe episode van zijn jaar vol pech betekende. Een hard gelag voor hem en zijn ploeg Jumbo-Visma.

Quick Step-Alpha Vinyl moet aan de bak en doet dat met verve

Onderweg lag er één col voor de vluchters om te strijden voor de bergtrui. De kopgroep bestond uiteindelijk uit Marcin Budzinski (HRE), Nik Cemazar (Adria Mobil), Jasper Haest (VolkerWessels), Olivo (Friuli), Diego Pablo Sevilla (EOLO-Kometa) en Matus Stocek (ATT). Quick Step-Alpha Vinyl en Astana zorgden ervoor dat het gat tussen de zes en het peloton niet groter werd dan drie minuten.

Uiteindelijk werd vooral Quick Step-Alpha Vinyl aangekeken als het ging om het aantal werkkilometers in de grote groep, maar de mannen van Patrick Lefevere deden dit met alle plezier. Zodoende was het verhaal van de vluchters geschreven met nog tien kilometer te gaan op de ellenlange Slovaakse wegen.

Met nog vijf kilometer te gaan zette Quick Step de boel op de kant door een indrukwekkende trein op te zetten. Hiermee ontwikkelden ze ontzettend veel snelheid en dat zorgde weer voor schade achterin de grote groep. De blauwwitte trein stoomde werkelijk waar de laatste kilometer in, waarna Michael Mørkøv zijn kunstje moest doen voor Vernon.

Mørkøv ging met 400 meter voor de boeg hard aan en loodste Vernon zo op indrukwekkende manier naar de zege, alhoewel Astana-coureur Gleb Syritsa nog heel dicht bij wist te komen op de meet. De Brit hield het echter net.

Uitslag etappe 1 Ronde van Slowakije 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws