🎥 Kelderman valt na onoplettendheid en geeft Woods de schuld: 'Stuur werd onder mij weggereden' Wielrennen
Wielrennen

🎥 Kelderman valt na onoplettendheid en geeft Woods de schuld: 'Stuur werd onder mij weggereden'

🎥 Kelderman valt na onoplettendheid en geeft Woods de schuld: 'Stuur werd onder mij weggereden'

Wilco Kelderman is in de zesde etappe van de Tirreno-Adriatico ten val gekomen. De nummer vijf van het klassement lette even niet op en knalde tegen het asfalt. Kelderman kon zijn weg wel vervolgen, maar keerde niet meer terug vooraan en kukelde volledig weg uit het klassement.

Jumbo-Visma verdedigde in de zesde etappe, de 'Tappa dei Muri', de leiderstrui van Primoz Roglic. Op veertig kilometer van de finish nam de ploeg het heft in handen door het peloton op een steile heuvel in stukken te rijden. Een paar kilometer verder kwam Kelderman ten val.

Hoewel Kelderman snel weer opstond en zijn weg vervolgde, wist hij niet meer vooraan aan te sluiten. De schade in het klassement was aan de finish in Osimo dan ook gigantisch: bijna vijftien minuten. Het zal een stevige tegenvaller zijn voor de Nederlander, vooral omdat de koers aanvankelijk zo goed voor hem verliep. Kelderman kan zich wel troosten met de prestatie van kopman Roglic, die voor de derde dag op rij de ritzege pakte en op weg is om het klassement te winnen.

Na afloop van de rit kwam hij kort bij De Telegraaf langs. 'Het stuur werd onder mijn handen weggereden. Ik heb pijnlijke ballen en last van mijn elleboog', zo beoordeelt hij het moment in alle eerlijkheid. Michael Woods van Israel-Premier Tech zou de man zijn geweest die afsneed. Je vindt de beelden hieronder...

Video: Kelderman valt in Tirreno-Adriatico

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws