🎥 Nieuwe beelden val Evenepoel: Belg haakt in fiets van Bax, die dijbeen breekt Wielrennen
Wielrennen

🎥 Nieuwe beelden val Evenepoel: Belg haakt in fiets van Bax, die dijbeen breekt

🎥 Nieuwe beelden val Evenepoel: Belg haakt in fiets van Bax, die dijbeen breekt

Remco Evenepoel en Sjoerd Bax zijn in de openingsfase van de Ronde van Lombardije hard gevallen. De Belg en de Nederlander lagen bij een grote valpartij na een slordige vijftien kilometer fietsen. Evenepoel bleef lang op de grond zitten, maar kon uiteindelijk zijn weg vervolgen. Bax moest opgeven met een gebroken dijbeen.

Evenepoel werd meteen opgewacht door zijn trouwe luitenanten bij Soudal-Quick Step. Onder anderen Julian Alaphilippe en Ilan Van Wilder hielden halt bij hun kopman. De renners verloren al snel twee minuten en moesten in de achtervolging.

Bax loopt meerdere breuken op bij val

Wie niet in de achtervolging ging, was Bax. De Nederlander van UAE Team Emirates was naar verwachting de eerste knecht van Tadej Pogacar. Hij leek de rol van controleur te hebben en zou de kopgroep onder controle moeten houden. De valpartij gooide echter roet in het eten voor hem, hij moest opgeven.

Later kwam UAE Team Emirates met een medische update omtrent Bax. De Nederlander heeft bij de valpartij een opgelopen in zijn dijbeen. Het betekent logischerwijs het einde van het seizoen van de op veel terreinen inzetbare knecht. Zijn ploeg meldt dat hij snel geopereerd zal worden.

Beelden van de val: Evenepoel haakt in fiets Bax

Ook Jai Hindley, Sam Oomen, Giovanni Aleotti en Mauri Vansevenant werden bij de gevallen renners gemeld. Hindley is één van de kopmannen van BORA-hansgrohe en heeft dus al een flinke tik moeten incasseren. Hij kon, net als Evenepoel, zijn weg vervolgen en reed snel terug naar het peloton.

Op later naar buiten gebrachte beelden is te zien hoe de valpartij is ontstaan. Evenepoel verliest om nog onbekende reden zijn balans en rijdt tegen Bax aan. De twee haken in elkaar en komen allebei vervolgens hard ten val. De valpartij gebeurde helemaal voorin, op de tweede rij van het peloton. Enkel Bax moest door de valpartij de koers verlaten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws