'Ongemotiveerde en uit de gratie geraakte Caleb Ewan overweegt om te stoppen met profwielrennen' Wielrennen
Wielrennen

'Ongemotiveerde en uit de gratie geraakte Caleb Ewan overweegt om te stoppen met profwielrennen'

'Ongemotiveerde en uit de gratie geraakte Caleb Ewan overweegt om te stoppen met profwielrennen'

Opmerkelijk nieuws vanuit het kamp van Lotto-Dsnty: Ridley, twaalf jaar lang de trouwe fietsleverancier, stopt de samenwerking met de Belgische ProTour-formatie. De ruzie tussen de brigade van CEO Stephane Heulot en Caleb Ewan ligt daar naar alle waarschijnlijkheid voor een deel ten grondslag aan, zo weet Het Laatste Nieuws te melden. Volgens het Belgische medium bestaat er bovendien een reële kans dat de Aussie zijn carrière als profwielrenner gaat beëindigen.

Dinsdagochtend sijpelde het nieuws binnen dat Lotto-Dstny niet langer op Ridley-fietsen zou rijden. De roodhemden hadden gekozen voor een samenwerking met Orbea, een Baskische fabrikant van stadsfietsen, racefietsen en mountainbikes. Obrea is ook binnen het profpeloton geen onbekende naam, daar het Spaanse bedrijf eerder ook al aan bijvoorbeeld Cofidis verbonden was.

29-jarige Ewan overweegt zijn fiets aan de wilgen te hangen

HLN stelt dat Lotto-Dstny in financieel opzicht niet in een al te beste situatie verkeert. Zo zouden de kleine lettertjes in het contract met Ridley vaak in het voordeel hebben gespeeld van de fietsengigant, met wie Heulot en de zijnen zelfs nog een contract tot en met 2025 hebben. Naar verluidt is het nog onduidelijk hoe de ploeg met onder anderen Arnaud De Lie en Victor Campenaerts in de gelederen die kwestie wil gaan oplossen. 'Het is zeker een gecompliceerde zaak', aldus Heulot in een kort communiqué.

De ploeg is bovendien jaarlijks aardig wat geld kwijt aan de uit de gratie geraakte Ewan, wiens salaris circa twee miljoen euro bedraagt. Lotto-Dsnty ziet de pocketsprinter maar wat graag naar de uitgang gaan en wil hem zelfs een fikse 'vertrekpremie' betalen. Ook Ewan, die zonder fysieke klachten ineens verstek liet gaan in de Tour de France, wil weg bij de voormalige WorldTour-ploeg. Anderzijds schijnen er binnen het peloton zelfs geluiden op te gaan dat de meervoudig winnaar van een Touretappe zijn racefiets aan de haak wil hangen. Zijn motivatiebak is volledig leeg en voor het geld hoeft hij het niet meer te doen, klinkt het vanuit 'radio peloton'. Het team zelf wenst niet te reageren op de berichtgeving rondom Ewan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws