Evenepoel stak Jumbo-Visma-trio Roglic-Vingegaard-Kuss de loef af: 'Ik speelde het spel tactisch mee' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel stak Jumbo-Visma-trio Roglic-Vingegaard-Kuss de loef af: 'Ik speelde het spel tactisch mee'

Evenepoel stak Jumbo-Visma-trio Roglic-Vingegaard-Kuss de loef af: 'Ik speelde het spel tactisch mee'

In de derde etappe van de Vuelta a España, die werd gekenschetst door een finish bergop, stond er geen maat op Remco Evenepoel. De 23-jarige coureur van Soudal Quick-Step wist de sprint van het favorietengroepje ogenschijnlijk makkelijk te winnen en sloeg daarmee een ware dubbelslag. Na afloop van de rit in Andorra deed de 'Kannibaal van Schepdaal' het nodige uit de doeken tegenover de toegestroomde Belgische pers, waar ook Het Laatste Nieuws toebehoorde.

'Ik ga wel van deze overwinning genieten. Het laat zien dat mijn voorbereiding goed is geweest. En winnen op hoogte, dat kan ik ook weer afvinken. We moesten geduld hebben. Ik voelde me supergoed op de laatste klim. Toen we de kop terug hadden, dacht ik pas aan winnen. Toen wist ik dat het voor de zege zou zijn en moest ik gefocust blijven. Gelukkig had nog een grote punch in de benen', liet de gevierde man na afloop van zijn triomf al optekenen in het flashinterview.

Evenepoel staat leiderstrui graag af

Tegenover onder meer HLN gaat de laureaat nog wat dieper in op hoe zijn ritzege tot stand kwam. 'We hadden eigenlijk liever niet dat de kopgroep teruggepakt werd, maar door de hevige tegenwind was het wel logisch dat die mannen wat teruggeblazen zouden worden. En als je de rit kunt winnen, moet je ervoor gaan. Het zou wel erg stom zijn om dat niet te doen, al was dit dus niet het plan. UAE Team Emirates legde er in de slotfase flink de pees op', vervolgt Evenepoel zijn analyse. 'Ik ben heel geduldig gebleven. Ik wist dat als het weer bij elkaar ging komen, ik moest gaan gokken op mijn laatste 300 meter. Uiteindelijk had ik nog wel een mooie sprint in de benen. Het is mooi om de Tourwinnaar te kunnen kloppen', stelt hij al glimlachend over het feit dat hij Jonas Vingegaard naar de tweede plaats verwees.

Evenepoel wist niet alleen Vingegaard, maar ook Jumbo-Visma-troeven Primoz Roglic en Sepp Kuss af te troeven. Het verslaan van de sterke Nederlandse succesformatie is iets waar Evenepoel vol optimisme op terugkijkt. 'Ik verwachtte zelf iets van Juan Ayuso. En ik had mijn ogen op Jumbo-Visma, want zij waren met drie. Ik voelde dat ze eerst met Kuss wilden gaan en dan met zijn drieën proberen te winnen. Het maakte niet uit wie won. Ik speelde het spel tactisch mee. Defensief koersen tegen sterke klimmers is nogal nieuw voor mij. Ik moest geduldig zijn en mijn laatste aanval goed timen.' De nieuwe rodetruidrager, die aangeeft steeds meer te vertrouwen op zijn eindschot, laat ten slotte doorsijpelen dat hij er zeker welwillend tegenover staat om het leiderstricot vrijwillig af te geven. 'Wanneer precies? Dat moeten we nog even bekijken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws