🎥 Sprinttrein Lotto Soudal ontspoort: Gilbert vliegt rechtdoor, sprinter Caleb Ewan gehavend Wielrennen
Wielrennen

🎥 Sprinttrein Lotto Soudal ontspoort: Gilbert vliegt rechtdoor, sprinter Caleb Ewan gehavend

🎥 Sprinttrein Lotto Soudal ontspoort: Gilbert vliegt rechtdoor, sprinter Caleb Ewan gehavend

Caleb Ewan is in de dertiende etappe van de Tour de France hard gevallen. De Australiër, die in de Giro d'Italia ook al tegen het asfalt ging, werd de hele dag van voren gehouden door Lotto Soudal, om te sprinten in de finale. De sprinttrein van Ewan ontspoorde echter al op zeventig kilometer van de streep.

Lotto Soudal nam samen met Alpecin-Deceuninck de hele dag de verantwoordelijkheid om de achtervolging te leiden. Een massasprint was het doel, met Philippe Gilbert die lange beurten deed. De kopgroep - met zeven sterke heren aan het front - werd constant binnen twee minuten gehouden.

In de laatste zeventig kilometer ging het echter mis. Bij een bocht naar links zagen we Gilbert plots rechtdoor schieten. Ewan haakte door het remmen van zijn ploegmaats in een wiel en vloog over de kop. De kleine sprinter had meteen veel last van zijn knie en bleef zitten aan de kant. Na kort overleg vervolgde hij zijn weg.

Video: Lotto Soudal en Ewan vliegen uit de bocht


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws