Wiebes countert aanvallen Van Dijk en wint ook tweede etappe in Baloise Ladies Tour Wielrennen
Wielrennen

Wiebes countert aanvallen Van Dijk en wint ook tweede etappe in Baloise Ladies Tour

Wiebes countert aanvallen Van Dijk en wint ook tweede etappe in Baloise Ladies Tour

Lorena Wiebes heeft na de eerste ook de tweede etappe in de Baloise Ladies Tour gewonnen. Na een proloog en een massasprint in de eerste twee dagen kwam het op dag drie aan op een aankomst heuvelop. Wiebes bleek ook daar de sterkste.

In een etappe van 114,6 kilometer ging het de hele dag op en af, met in de tweede helft van de koers een lokale ronde rond Herzele. De eerste aanval van de dag was van Alison Jackson, maar zij hield niet lang vol. Het peloton was op gang richting de beklimming van de Berendries en het was zelfs Ellen van Dijk die in de aanval trok. De nummer twee uit het klassement werd rap teruggebracht.

Op de klimmetjes, met ook de Eikenmolen, was het opnieuw Van Dijk die ervoor ging. Ze ging op pad met onder meer klassementsleider Lorena Wiebes van DSM en ook Audrey Cordon-Ragot was van de partij. De kopgroep van acht pakten een mooie voorsprong, die opliep tot een kleine twee minuten. Wiebes sprokkelde onderweg nog wat bonificatieseconden, waarmee ze haar leidende positie probeerde te behouden.

Richting de laatste 25 kilometer was het aanvallen geblazen bij de voorsten en het was Georgie Howe die een mooi gat sloeg. Bij het ingaan van de slotronde had ze driekwart minuut bijeen, maar het was Georgi Pfeiffer die als ploeggenote van Wiebes de boel toch nog terug wist te brengen. In de slotkilometers probeerden Van Dijk en Cordon-Ragot nog wel weg te rijden, maar Wiebes reageerde bekwaam. De Nederlandse liet het kaas niet meer van het brood eten en sprintte heuvelop naar haar tweede ritzege op rij.

Uitslag etappe 2 Baloise Ladies Tour

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws