Favorieten etappe 6 Tour de France Femmes 2022 | Wie lost Wiebes in topvorm in explosieve rit? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 6 Tour de France Femmes 2022 | Wie lost Wiebes in topvorm in explosieve rit?

Favorieten etappe 6 Tour de France Femmes 2022 | Wie lost Wiebes in topvorm in explosieve rit?

De Tour de France voor vrouwen is vrijdag alweer toe aan de zesde etappe. Daarmee lopen we al richting het einde en worden de ritten steeds interessanter. Wat te denken van etappe 6, waarin het eigenlijk alle kanten op kan. Er wordt pittig geklommen, maar zal dat ook voor de klassementsrensters zijn? In de Leiderstrui bespreekt het parcours, het weer en de favorieten voor de dagzege.

Parcours etappe 6 Tour de France Femmes 2022

Favorieten etappe 6 Tour de France Femmes 2022 | Wie lost Wiebes in topvorm in explosieve rit?

Klimmen dus, al zal het nog nergens echt lang en steil zijn. Het is eigenlijk een veredelde klassieker, met klimmetjes die in drie van de vier gevallen slechts een kilometer of iets langer zijn. Dat geldt alleen niet voor de eerste hobbel, wat we met vier kilometer aan 3,0 procent gemiddeld met recht een loper mogen noemen.

Hier kan de strijd om de kopgroep misschien wel z'n beslissing vinden, met na de top van de eerste klim een snelle afdaling en vervolgens een lastig en heuvelachtige fase richting de tweede en derde klim van de dag. Dat zijn twee korte muurtjes door knusse dorpjes, van respectievelijk 6,1 procent en 8,0 procent gemiddeld. Twee keer een kilometer, of iets meer dan dat.

Na deze twee gecategoriseerde hindernissen is het even langere tijd 'niks'. De laatste gecategoriseerde klim kent de top op negen kilometer van de streep, waardoor we zo'n vijftig kilometer koersen richting de finale, maar daarin overigens wel wat ongecategoriseerde hoogtemeters.

De beslissing zal echter vallen op de Cote de Boersch, van 1,3 kilometer aan 6,1 procent. Wordt het hier voor de kopgroep? Gaan de klassementsrenners elkaar hier testen? Zien we een klassiekerspecialist met een explosieve stoot? Of blijven sprinters zoals Lorena Wiebes erbij? Zo ja, dan zal ze in een ontzettend technische finale en de vlakke finish op een plein niet te kloppen zijn...

Tijden
Start: 13.15 uur
Finish: 16.30 uur

Weer etappe 6 Tour de France Femmes 2022

Het is lekker warm als de vrouwen vrijdagmiddag om 13.15 uur vertrekken vanuit Saint-Dié-des-Vosges. De thermometer geeft dan al zo'n 26 graden aan, met de wind aan windkracht 2 á 3 uit het westen. Het kwik stijgt in de namiddag naar zo'n 28 graden, waarbij het in principe droog blijft en de wind normaliter niet krachtig genoeg zal zijn om mensen echt nerveus te maken. Rond de finish in Rosheim is het windje mee en dus zullen de snelheden nog een beetje hoger liggen.

Favorieten etappe 6 Tour de France Femmes 2022

Wie hier wil winnen, moet mee in de kopgroep óf moet de koers in het peloton zo hard maken, dat Lorena Wiebes eraf wordt gereden. De Nederlandse van Team DSM is in de vorm van haar leven en ze bewees bij het NK wielrennen al dat ze klimmetjes van een kilometer of iets meer prima kan verteren. Ze is goed in positioneren en als je met haar de finale in gaat, laat ze in principe niet meer los.

Zoals gezegd: anderen zullen het hard moeten maken en dan denken we in de eerste plaats aan Marianne Vos. De gele truidrager zal geen ruimte krijgen om in de vlucht mee te gaan, maar ze heeft wel de ploeg om het Wiebes heel lastig te maken. Mocht het op een sprintje aankomen, dan zou Vos het overigens ook nog wel aandurven tegen Wiebes in deze finale, denken wij zo.

Favorieten etappe 6 Tour de France Femmes 2022 | Wie lost Wiebes in topvorm in explosieve rit?
Marianne Vos

De derde rappe vrouw in deze Tour is Elisa Balsamo, ook al zo'n type die zo'n rit prima zou moeten kunnen verteren. De wereldkampioene van Trek-Segafredo klimt goed, is rap... Het geldt ook voor Lotte Kopecky, die bij SD Worx nog wacht op dagsucces. De Belgische kan in Vos en Balsamo misschien wel een front vormen om Wiebes aan te vallen, of denken we nu te ver?

Worden de rappe vrouwen gelost, dan moet je in deze Tour dus ook van types als Vos en Kopecky af. Een late aanval in de finale lijkt dan ook een goede mogelijkheid om het te halen. Trek-Segafredo zou iets kunnen proberen met bijvoorbeeld Elisa Longo Borghini of Shirin van Anrooij. En SD Worx heeft natuurlijk ook de ploeg om het te proberen, met naast Kopecky onder meer Chantal van den Broek-Blaak en eerdere ritwinnares Marlen Reusser.

Odds etappe 6 Tour de France Femmes 2022

Marianne Vos - Bet365: 3.00
Lorena Wiebes - Bet 365: 5.50
Elisa Balsamo - Bet 365: 7.00
Lotte Kopecky - Bet 365: 10.00
Demi Vollering - Bet 365: 15.00

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Favorieten lezers etappe 6 Tour de France Femmes 2022

Poll

Wie wint de zesde etappe in de Tour de France Femmes?


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws