18-jarige zoon van Joseba Beloki wordt prof bij EF Education-EasyPost: 'Ik weet dat ik jong ben' Wielrennen
Wielrennen

18-jarige zoon van Joseba Beloki wordt prof bij EF Education-EasyPost: 'Ik weet dat ik jong ben'

18-jarige zoon van Joseba Beloki wordt prof bij EF Education-EasyPost: 'Ik weet dat ik jong ben'

EF Education-EasyPost heeft een junior naar de WorldTour gehaald. Markel Beloki werd in juli pas achttien jaar oud, maar zal in 2024 uitkomen voor de Amerikaanse topploeg. Markel is de zoon van Joseba Beloki, de Bask die in 2003 hard onderuit ging in de Tour de France, waardoor Lance Armstrong moest gaan crossen.

De jonge Beloki zelf geeft aan hoe hij deze grote stap succesvol wil gaan maken. 'Mijn doel voor nu is om te blijven verbeteren. Ik weet dat ik jong ben. Ik ben zelfs heel jong om in de WorldTour te rijden, maar ik zal de tijd krijgen binnen deze ploeg om stukje bij beetje te blijven ontwikkelen. Ik zal me elke dag inzetten om te verbeteren en om voor de ploeg te werken', aldus de Spanjaard in een persbericht.

Niet alleen Beloki zelf is blij met de transfer, ook ploegbaas Jonathan Vaughters is in zijn nopjes met zijn nieuwe aanwinst. 'Markel heeft de juniorenkoersen in Spanje gedomineerd. Hij heeft geweldige tijden genoteerd op verschillende hellingen in het Baskenland, soms zelfs de beste tijd ooit. Dat terwijl hij geen kleine klimmer is. Hij is een grote, sterke jongen en is nationaal kampioen in het tijdrijden. Hij heeft duidelijk de goede genen van zijn vader geërfd en misschien zelfs nog wel meer. Hij is heel behendig op de fiets en weet precies hoe hij de koers moet lezen.'

Beloki wordt eerste junior die direct de stap maakt naar EF

Beloki geeft aan dat hij deze stap niet per se had verwacht. 'Het is niet normaal om de stap van junioren naar WorldTour te maken, maar toen de kans kwam was ik gelijk super enthousiast.' Vaughters is zich bewust van de lastige taak die hem en zijn staff te wachten staat. 'We moeten hem voorzichtig op laten groeien. Dit wordt de eerste keer dat we een junior direct naar de WorldTour hebben gehaald dus het wordt een uitdaging. We hebben er alle vertrouwen in dat Markel een geweldige toekomst tegemoet treedt.'

Eerder maakte EF Education-EasyPost ook al de transfer van Jardi van der Lee bekend. De jonge Nederlander maakt net als Beloki een flinke stap. Van der Lee gaat van de Nederlandse wielerclub Willebrord Wil Vooruit direct naar de WorldTour. In de Leiderstrui sprak met hem. Dat interview is hier te lezen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws