Aanval na aanval na aanval loont! Alec Segaert is beste vluchter en verrast machtssprinters in GP Criquielion Wielrennen
Wielrennen

Aanval na aanval na aanval loont! Alec Segaert is beste vluchter en verrast machtssprinters in GP Criquielion

Aanval na aanval na aanval loont! Alec Segaert is beste vluchter en verrast machtssprinters in GP Criquielion

Alec Segaert heeft de GP Criquielion gewonnen. De renner van Lotto-Dstny plaatste een prachtige demarrage in de spannende slotfase van de normaliter vaak in een massasprint eindigende koers. In de finale waagden echter vele renners het erop en dat werd het peloton teveel. Pavel Bittner werd tweede en Jenthe Biermans vervolledigde het podium door beslag te leggen op plek drie.

De lokale rondes rondom Lessines lagen bezaaid met heuveltjes, maar heel erg lastig waren deze niet. De opeenvolging van de rondes, van welke de eerste zes maal en de zwaarste tweede twee maal gereden moest worden, maakte de koers echter wel slopend. De rappe mannen die wel een heuveltje kunnen verteren, waren dus in het voordeel.

De vlucht van de dag bestond uit vijf man: Zeb Gyffin van TDT-Unibet was van de partij en hij werd bijgestaan door Simon Pellaud (Tudor Cycling), Baptiste Vadic (TotalEnergies), Xabier Azparren (Q36.5 Pro Cycling) en Pello Koster Mikkelsen van Team ColoQuick. Hun voorsprong schommelde rond de twee minuten en dus had het peloton de groep mooi binnen schootsafstand.

Massasprint om zeep geholpen door dappere aanvallers, Segaert is de slimste en zegeviert

In de laatste van de zes rondes had de kopgroep nog maar dertig seconden speling en dus stond er met het slotrondje (dat tweemaal gereden moest worden) een open koers te wachten. De Cote du Mont en de Cote des Plachettes boden kansen voor aanvallers. Azparren bleef als enige langer vooruit en kwam als eerste boven op de eerste twee klimmetjes. In het peloton ging het hard en daar moesten de eerste renners eraf. Wie durfde een aanval te wagen in de slotronde?

Richting de finishkilometers was het Intermarché-Wanty met Vito Braet dat op kop ging sleuren. Mede hierdoor nam de stress toe en volgde een valpartij. Onder andere Erlend Blikra lag erbij van Uno-X Mobility. Ook dsm-firmenich PostNL maakte de koers mede hard. Op zeventien kilometer van de finish probeerden enkele renners weg te komen in de heuvelzone. Fabio Christen van Q36.5 en Stan Van Tricht van Alpecin-Deceuninck sloegen een gaatje en werkten uitstekend samen.

Stond de massasprint op de tocht? Ineens hadden Christen en Van Tricht namelijk een dikke veertig seconden te pakken. De jacht op beide mannen werd op de Plachettes echter geopend. Kanshebber Luca Mozzato ging in de tegenaanval, samen met Timo Kielich en Niklas Märkl. Het gat met het peloton was een seconde of vijftien met nog tien kilometer te gaan, maar de drie kwamen niet bij de voorste twee. Bleef er iemand weg? De slotstrook was oplopend en de finale zeer onvoorspelbaar.

Op vier kilometer van de meet was het feest van alle vluchters dan toch over. Een massasprint leek onvermijdelijk Arkéa-B&B Hotels nam de leiding in het peloton over en de grote groep denderde op de laatste omhoog lopende strook af. Namens TDT-Unibet plaatste de Fransman Exel Huens nog een dappere versnelling. Alec Segaert en Henri Uhlig gingen hem achterna. Segaert knalde erop en erover en zorgde voor een huzarenstukje. De Belg van Lotto-Dstny was de beste en verraste het te laat komende peloton op de zware slotstrok. De sprinters kwamen te laat, Bittner en Biermans moesten tevreden zijn met de overige twee podiumplaatsen.

Uitslag GP Criquielion 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws