Ackermann verslaat Bauhaus in openingsrit Ronde van Duitsland Wielrennen
Wielrennen

Ackermann verslaat Bauhaus in openingsrit Ronde van Duitsland

Ackermann verslaat Bauhaus in openingsrit Ronde van Duitsland

Pascal Ackermann heeft de openingsrit van de Ronde van Duitsland op zijn naam geschreven. Daarmee pakte hij ook de leiderstrui. De sprinter van BORA-hansgrohe bleef Phil Bauhaus voor in de sprint, waar Mark Cavendish niet mee kon doen om de winst.

De eerste etappe van de Ronde van Duitsland ging in 190 kilometer van Stralsund naar Schwerin. Onderweg kregen de renners te maken met enkele korte heuveltjes, maar niets wat de sprinters te veel zou moeten worden. Daardoor was de verwachting dat de eerste rit ging uitdraaien op een massasprint met grote jongens als Mark Cavendish, André Greipel en Pascal Ackermann.

In de openingskilometers van de koers werd gelijk een zeskoppige groep gevormd. Alex Colman (Sport Vlaanderen), Joshua Huppertz (Lotto-Kern Haus), Robert Jägeller (P&S Metalltechnik), Jon Knolle (SKS Sauerland NRW), Henri Uhlig (Duitse selectie) Justin Wolf (Bike Aid) gingen samen op avontuur. Deze groep renners pakte een paar minuten, terwijl in het peloton de sprintersploegen het heft in handen namen.

Kopgroep laat ingerekend, sprinttreinen DQS en BORA nemen over

De kopgroep verloor één voor één een mannetje, totdat nog drie renners overbleven in de laatste tien kilometer. Dat waren Knolle, Huppertz en Wolf, en ze hielden het knap lang vol. Uiteindelijk viel echter ook voor hen het doek, nadat Huppertz nog even alleen aan kop mocht rijden, met nog ongeveer vier kilometer te gaan. Daarmee was het wachten op de massasprint, waar Bahrain Victorious (Phil Bauhaus) , UNO-X Pro Cycling (Rasmus Tiller) en de Duitse Selectie (John Degenkolb) in het peloton op aan het jagen waren op kop van het peloton.

Toen ook Huppertz werd ingerekend, kwamen de sprinttreinen van Cavendish en Ackermann in beeld. Zij reden hun favorieten naar voren. Door een grote valpartij werd het peloton even ontregeld. Onder anderen Alessandro Covi (UAE Team Emirates), een van de klassementskanshebbers, lag daarbij. Uiteindelijk werd Ackermann perfect afgezet door Rudy Selig. Daarachter kwam Bauhaus nog verrassend tot aan het wiel van zijn landgenoot, maar de sprinter van BORA-hansgrohe pakte uiteindelijk de zege.

Uitslag etappe 1 en klassementen Ronde van Duitsland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws