Adne Koster entertaint met kostelijk flashinterview: 'Ik kon helemaal geen reet zien door mijn bril' Wielrennen
Wielrennen

Adne Koster entertaint met kostelijk flashinterview: 'Ik kon helemaal geen reet zien door mijn bril'

Adne Koster entertaint met kostelijk flashinterview: 'Ik kon helemaal geen reet zien door mijn bril'

De Albert Achterhes Profronde van Drenthe werd op knappe wijze gewonnen door het 19-jarige Jumbo-Visma-talent Per Strand Hagenes. De zestigste editie van de Ronde van Drenthe was er eentje die als 'bijzonder' bestempeld kon worden. Voorafgaand aan de koers was het, als gevolg van hevige sneeuwval, immers nog maar de vraag of er überhaupt geracet kon worden. Uiteindelijk werd het parcours ingekort en werden er kasseistroken geschrapt. Ook het aantal klimmetjes werd sterk verminderd. De 22-jarige Adne Koster, die als 96e finishte, keek in een kostelijk flashinterview op geweldige wijze terug op zijn zondagmiddag.

'Het gaat wel prima met me', luidt het antwoord van Koster op de vraag hoe hij zich voelt. 'Het was wel enigszins zwaar vandaag, maar het was vooral het positioneren voor de VAM-berg dat bepalend was voor de uitslag. Op dat moment reed ik te ver achterin.' Normaliter komt Koster uit voor de Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG). In de Drentse koers kwam hij echter uit voor de Nederlandse selectie. 'Het was wel even moeilijk om mezelf te handhaven tussen de grote jongens. Het was niet zo dat er continu hard door werd gereden. Daarom was het telkens weer volle bak pushen om voorin te rijden en dat was heel lastig.'

De onzekerheid die heerste over het al dan niet door laten gaan van de koers, was voor Koster niet per se een probleem. 'Het was wel een relaxt ochtendje op het gemeentehuis van Emmen. Alles wat ik op de fiets heb gedaan, heb ik niet echt meegekregen. Ik kon namelijk helemaal geen reet zien door mijn bril. Wat dat betreft was het dus ook zo weer voorbij. Ik weet niet eens meer waar ik ben geweest. Zo weinig heb ik dus gezien. Ik had er wel meer van verwacht vandaag. Maar ja: uitrijden, prima', rondt hij het flashinterview op karakteriserende wijze af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news