Hagenes schenkt Jumbo-Visma de overwinning in Drenthe: 'Op 500 meter wist ik dat ik ging winnen' Wielrennen
Wielrennen

Hagenes schenkt Jumbo-Visma de overwinning in Drenthe: 'Op 500 meter wist ik dat ik ging winnen'

Hagenes schenkt Jumbo-Visma de overwinning in Drenthe: 'Op 500 meter wist ik dat ik ging winnen'

In de Albert Achterhes Profronde van Drenthe toonde Jumbo-Visma-renner Per Strand Hagenes zich de allersterkste uit een groepje van vier. Op twee kilometer van de meet reed de Noor weg bij zijn concurrenten, die het 19-jarige talent pas na de meet weer terugzagen. Het betekende de eerste profzege van de goedlachse Hagenes, die logischerwijs zijn geluk niet op kan.

Nadat de vlucht van de dag op zo'n twintig kilometer van de finish werd ingerekend, ontstond er een koerssituatie die werd gekarakteriseerd door talloze aanvalspogingen. De meeste ondernemingen werden al snel in de kiem gesmoord. Hagenes, Florian Vermeersch, Tobias Lund Andresen en Adam de Vos kozen echter op precies het goede moment het hazenpad. 'Toen we de eerste kopgroep hadden ingehaald, was het Victor Campenaerts die als eerste een nieuwe aanval op touw zette', verklaart Hagenes na afloop van de koers in het flashinterview. 'Dat gaf de aanzet tot vele andere aanvallen. Uiteindelijk was ik op het goede moment meegegaan en kwamen we met zijn vieren op kop te rijden.'

'Ik wist dat die Lotto-gast (Vermeersch, red.) erg sterk was. Ik ben geen sprinter. Daarom moest ik iets verzinnen en besloot ik op twee kilometer van de meet gewoon volle bak te gaan. Het was gewoon hopen op het beste. Gelukkig pakte het goed uit', jubelt hij verder. 'Met nog 500 meter te gaan wist ik dat ik ging winnen, want toen zag ik dat ze ver achter me reden. Het was een enorm moeilijke koers vandaag. Door de flinke sneeuwval wisten we in eerste instantie niet eens of we überhaupt konden koersen. Uiteindelijk was het een korte, maar bijzonder zware wedstrijd. Maar interessant en hectisch was het zeker. Het voelt goed om hier, in zo'n sterk deelnemersveld, te winnen. Ik ben superblij. Hopelijk kan ik als ik ouder ben nog meer overwinningen boeken', sluit hij vrolijk af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news